Vulcan. Fals în înscrisuri și uz de fals, dar și delapidare cu...

Vulcan. Fals în înscrisuri și uz de fals, dar și delapidare cu banii municipalității. Parchetul a dat nucleara: doi piloni importanți ai echipei Merișanu, trimiși în judecată!

Timp de citire: 2 minute

N-are noroc, și gata! La începutul lunii august, primarul Merișanu anunța un nou concept de școală sportivă la CSM M. Viteazu, dimpreună cu cooptarea unei echipe extinse de antrenori, sub directa coordonare a Consiliului de Administrație al clubului. Când să spună că a făcut și dumnealui o treabă, peste primarul Vulcanului a dat nucleara: doi dintre pilonii „noului concept” au probleme GRAVE de lămurit în instanță.

 

Gheorghe Lucian Pantilimon și Radu Florin Mîrza, parte din echipa cu care primarul a anunțat deja că va face treabă, sunt puțin ocupați, motivul fiind dosarul penal aflat pe rolul Judecătoriei Petroșani. Cei doi au fost cercetați de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani, fiind deja trimiși în judecată pentru pentru săvârşirea infracțiunilor de delapidare și uz de fals, respectiv fals în înscrisuri sub semnătură privată și complicitate la delapidare.

Potrivit procurorilor, inculpatul Gheorghe Lucian Pantilimon, în calitate de președinte al Asociației Extreme Fight Club Vulcan și gestionar de fapt al sumelor de bani încasate de Asociație, în 5 tranșe, de la Consiliul Local Vulcan în baza unui contract de finanțare nerambursabilă, și-a însușit la diferite intervale de timp diferite sume de bani, iar pentru a ascunde aceste fapte s-a folosit de un număr total de 6 tabele de premiere a sportivilor din cadrul Asociației, întocmite în fals de către inculpatul Radu Florin Mîrza. A cauzat astfel un prejudiciu în valoare de 40.945 lei.

De asemenea, potrivit Rechizitoriului, inculpatul Radu Florin Mîrza, în calitate de antrenor și vicepreședinte în cadrul Asociației Extreme Fight Club Vulcan, a întocmit în fals, la diferite intervale de timp, un număr de 6 tabele de premiere a sportivilor din cadrul Asociației, privind atestarea primirii de către sportivi a unor sume de bani în cuantum total de 40.945 lei, aspect necorespunzător adevărului. Prin falsificarea semnăturilor sportivilor, pe tabele pe care le încredința inculpatului Gheorghe Lucian Pantilimon, a înlesnit însușirea de către acesta, la diferite intervale de timp, a unor diferite sume de bani din gestiunea Asociației, cauzând acesteia un prejudiciu în valoare de 40.945 de lei.

Pentru a ajunge la aceste acuzații, procurorii au audiat martori și persoane vătămate, au strâns la dosar munți de documente, inclusiv un raport de constatare tehnico-ştiinţifică financiar-fiscală efectuat de către inspectorii Antifraudă, un raport de expertiză contabilă judiciară și unul de expertiză criminalistică.

Culmea e că primarul Merișanu nu a avut vreo reținere în a-i prezenta pe Pantilimon și Mîrza drept oameni din echipa pe care se bazează, chiar dacă Primăria Vulcan s-a constituit parte civilă în cauză, chiar dacă – de facto – procurorii îi acuză pe cei doi că s-au folosit de tabele false pentru a delapida bani cuveniți tinerilor sportive vulcăneni și chiar dacă, încă de la data de 14 octombrie 2021, Merișanu cunoaște în detaliu acuzațiile aduse celor doi, întrucât i-a fost comunicată o copie a Rechizitoriului.

Culmea e că dl. Pantilimon e miez în fotbalul vulcănean, dar și membru în Consiliul de Administrație al clubului CSM M. Viteazu. Într-o poziție din asta din care, spun procurorii, Pantilimon s-ar fi dedat, în trecut, la delapidare și uz de fals.

Până la o hotărâre definitivă și irevocabilă a unei instanțe, și cu privire la cei doi piloni importanți ai echipei Merișanu se aplică principiul prezumției de nevinovăție. Vom reveni.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii