Vulcan. S-a dat start unei lucrări mult așteptate de locuitorii municipiului

Vulcan. S-a dat start unei lucrări mult așteptate de locuitorii municipiului

Timp de citire: 3 minute

Din informațiile primite cu puțin timp în urmă  rezultă că, în cursul acestei săptămâni, posibil chiar în zilele de la începutul acesteia, la Vulcan va începe asfaltarea DN66 A, drum național pe care se vor deplasa autobuzele electrice ale Liniei Green Line.

Acesta este un

demers mult așteptat de către locuitorii municipiului Vulcan, mai ales că, în centrul vechi al localității, șoseaua ajunsese să fie plină de gropi, caz în care, în condițiile în care drumul fusese prins, pentru asfaltare, în proiectul Green Line, administrația publică locală nu putea să facă nimic, în vederea refacerii stratului de asfalt. Cristian Merișanu a explicat public de mai multe ori că intervenția primăriei, pentru asfaltare, nu este posibilă, fiindcă acest lucru ar fi însemnat dublă finanțare, situație în care cineva ar fi putut să răspundă penal pentru încălcarea legii.

La lansarea proiectului

legat de transportul în comun cu autobuze electrice se vorbea că va fi asfaltat întregul DN66A, începând de la Petrila și până la Uricani. În ședințele de consiliu local din perioada de început s-a discutat mult despre asta, dar, mai apoi, s-a auzit că doar tronsoane din drum vor fi reabilitate. Așa s-a ajuns ca, la Vulcan, bunăoară, ar urma să fie asfaltată numai pe porțiunea de drum de la Dincă la stadion. Asta, deși întregul tronson  de drum național din localitate ar fi trebuit să fie luat în calcul, pentru a fi asfaltat. Partea bună, care în mod sigur îi va bucura pe locuitorii municipiului, este că a intervenit o schimbare în bine: drumul național DN66A de pe raza municipiului Vulcan va fi asfaltat în întregime, de la un capăt la altul, asta însemnând de la intrarea dinspre Lupeni până la ieșirea spre Iscroni (Aninoasa).

Pe acest tronson

DN66A se află în administrarea municipalității conform OG nr.43/1997, an în care administrația publică locală de atunci a făcut proasta alegere de a-l prelua din domeniul public al statului. Din cauza imposibilității asigurării, de către Consiliul Local Vulcan, a finanțării necesare modernizării și reabilitării sectorului din drumul național DN66 A situat în intravilanul municipiului, a fost solicitat, prin adresa 21984/ 09.04.2024, sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, în vederea realizării acestor lucrări de strictă necesitate, pentru asigurarea condițiilor de siguranță a circulației în cadrul proiectului „Green Line”.

În adresa

expediată instituției județene se precizează că „… sectorul din drumul național DN66 A care face obiectul acordului de asociere, situat în intravilanul municipiului Vulcan, nu este cuprins pentru reabilitare în cadrul proiectului de dezvoltare a infrastructurii pentru transport  public zonal Linia Verde de Autobuze Electrice între Petrila-Petroșani-Aninoasa-Vulcan-Lupeni-Uricani – Green Line valea Jiului”. Acordul de asociere dintre municipalitatea vulcăneană și Consiliul Județean Hunedoara are în vedere finanțarea și executarea lucrărilor de modernizare și reabilitare a tronsoanelor DN66A cuprinse între km 7+012 km și km 10+510, identificate prin CF 63458, CF 63343, CF63346, CF 63367, CF63344, CF 63477, CF 63354, CF 63347 și CF 63355 Vulcan.

Pe traseul pe care

vor circula autobuzele electrice au fost deja demolate vechile stații de urcare-coborâre, urmând ca, în locul lor, să fie montate unele moderne dotate cu echipamentul electronic necesar achiziționării biletelor de călătorie și furnizării de informații referitoare la orele de sosire și plecare a mijloacelor de transport în comun. La Vulcan, venind dinspre Lupeni, autobuzele au stații de coborâre-îmbarcare la Sohodol-Paroșeni, Intervenții (facultativă), Uzina electrică, intersecția cu strada fostei mine Paroșeni și Dincă. Mai apoi, așa cum mi s-a spus, autobuzele vor urca, de la sensul giratoriu de la UNIC, spre Cocoșvar, cartier în care este stația de peste drum de magazinul Succes, după care vor coborî pe strada Traian și vor ajunge pe bulevard în stația de la blocul F9 și își vor continua traseul spre Petroșani pe la Petrom. La întoarcere autobuzele Green Line vor circula, spre Lupeni și Uricani, pe străzile Nicolae Titulescu și Decebal din centrul vechi. Primăria Vulcan  își cere de pe acum scuze în privința disconfortului creat de începerea lucrărilor de modernizare și reabilitare a DN66 A, dar, ținând seama că este vorba de lucrări dorite și solicitate de cetățeni, contează pe înțelegerea celor care, peste puțin timp, vor avea la dispoziție un carosabil impecabil.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii