Vulcan. Pe care-l vor alege oamenii?

Vulcan. Pe care-l vor alege oamenii?

Timp de citire: 3 minute

Încet, încet se face lumină în privința candidaților care aspiră la funcția de primar al municipiului Vulcan. Lista cu cei pe care-i voi prezenta în rândurile care urmează nu-i bătută în cuie, așa că, pe lângă cei pe care-i voi aminti, ar putea să apară încă vreo trei-patru, dacă nu chiar mai mulți. Asta, fiindcă este de unde…

Deschiderea nu

o poate face altul decât Cristian Merișanu, actualul primar, susținut de membrii PSD, cea mai mare organizație politică din localitate, și de simpatizanți ai acestui partid, al căror vot a fost îndreptat constant spre social-democrați.

Filiala PNL Vulcan mizează a doua oară pe Dan Constantin Marinescu, după ce acesta a pierdut cu brio, în 2016, în fața regretatului Gheorghe Ile. Dan Constantin Marinescu face această nouă încercare, promițând mii de locuri de muncă, după ce, la alegerile locale din 2020, a fost loser și în calitate de candidat al USR. Partid din care, în loc să lupte până la ultima picătură de sudoare în consiliul local, a demisionat, pe neașteptate, din funcția de consilier și l-a părăsit, apoi, de tot, pentru reveni, nu știu cât de spășit, la liberali.

După ce au

fost vehiculate numele mai multor doritori de putere locală, AUR Vulcan a rămas, în cele din urmă, cu Florin Vasile Govor, care, după ce a fost REPERat timp de câțiva ani în politica de dreapta, și-a găsit locșorul la care visa în filiala vulcăneană a partidului lui George Simion. Toate bune și frumoase până acum o săptămână, când s-a discutat despre numele care vor apărea pe lista de candidați la funcția de consilier local a organizației. Înțelegerea, așa cum a fost convenită cu mai marii de la județ, a fost ca primul nume să fie al unuia de la AUR, al doilea al unui membru al Partidului Republican, iar al treilea al unuia de la PNȚCD, și așa mai departe, ultimele două partide fiind aliate cu AUR la alegerile locale și europarlamentare.

A ieșit, însă,

cu ceartă, ceea ce i-a făcut pe câțiva membri AUR, care se vedeau deja consilieri locali și județeni, să părăsească formațiunea. Odată cu ei a ieșit din sediu și doamna Elena Cazamir, președintele filialei Partidului Republican din Vulcan, care, pare-se s-a cam luat în gură cu câteva aur-iste mai vocale. Înainte de a pleca, dumneaei și-a anunțat intenția de a candida ca independent la funcția de primar. Și, pentru a fi luată în serios, după o zi s-a și apucat să adune semnături de susținere.

USR merge cu doamna dr. Alina Cosma pe care organizația este gata s-o promoveze la întâlniri cu alegătorii, cu pliante și în presă.

Am înțeles că și SOS Vulcan, al cărei sediu nu pot să-mi dau seama unde se află, are tot o femeie candidat la funcția de primar. În ziua în care am aflat vestea, susținătorii vocalei doamne Diana Ivanovici-Șoșoacă umblau, ca să-i asigure candidatei numărul necesar de semnături de susținere.

Se vorbește

în oraș și de candidatura domnului ing. Dan Iosif Surulescu, un om deosebit, fost director al minei Vulcan, care a evoluat și la localele din 2020. Fără susținere din partea vreunui partid politic, domnia sa va plonja ca independent în alegerile locale din luna mai.

Ceea ce am încercat în rândurile de față a fost un fel de preview, o avanpremieră, asta fiindcă intervalul rămas până la data alegerilor ne va aduce negreșit și alte nume de doritori să ajungă în fruntea administrației publice locale din Vulcan, în consiliul local al localității și în consiliul județean. În definitiv, asta-i libertatea de a alege și de a fi ales…

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii