Un gest de aleasă noblețe și profund respect

Un gest de aleasă noblețe și profund respect

Timp de citire: un minut

La inițiativa primarului Iacob-Ridzi, protopopul ortodox Ioan Duma – Cetățean de Onoare post-mortem al municipiului Petroșani

Titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Petroșani reprezintă cea mai înaltă distincție care poate fi acordată în semn de recunoștință și apreciere acelor persoane care, prin activitatea lor, au contribuit în mod semnificativ la dezvoltarea sau bunul renume al municipiului Petroșani.

În anul „Petroșani 100”, la 100 de ani de când Petroșaniul a fost declarat oraș, inițiativa primarului Tiberiu Iacob-Ridzi de a readuce în atenția publică personalitatea preotului ortodox Ioan Duma merită aplaudată.

În Referatul de aprobare întocmit pentru ședința ordinară a Consiliului Local al Municipiului Petroșani, primarul Iacob-Ridzi trece în revistă aspecte din viața și activitatea protopopului ortodox Ioan Duma, în funcție între 1926 și 1949, când avea să fie arestat de către organele Securității, și propune conferirea post-mortem a titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Petroșani.

Încă din 2008, prin truda scriitorului Marian Boboc (la rândul său, Cetățean de Onoare al Municipiului Petroșani și Cetățean de Onoare al Județului Hunedoara) și a prof. Irina Boboc, „Ziarul Văii Jiului” a dedicat spații publicistice generoase personalității lui Ioan Duma, astfel că și cititorii fideli ai publicației sunt de acum familiarizați cu faptele bune ale acestei fascinante personalități.

Distincția va fi înmânată, în cadru festiv, de către primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi.

Câte ceva despre preotul ortodox Ioan Duma puteți citi AICI.

Jurnalist cu experiență, activează în media din anii '90. A fondat și conduce publicațiile Hunedoara Plus, Ziarul Văii Jiului, Timiș Plus și agenția de publicitate și relații publice Confort Media.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii