Petroșani. Primul și la autobuzele electrice

Petroșani. Primul și la autobuzele electrice

Timp de citire: un minut

Aparte de GreenLine, din vară, municipiul Petroșani va fi primul din Valea Jiului care va avea un transport local verde. Autobuzele electrice sunt așteptate să ajungă în iunie. Mai apoi, din iulie, transportul public va deveni funcțional.

Din această vară, petroșenenii și nu numai, vor putea circula de la un capăt la altul al municipiului cu autobuze noi, moderne și mai ales electrice. Administrația publică locală de la Petroșani a demarat anul trecut un proiect care privește implementarea unui transportul public ecologic în municipiu. În perioada următoare, acesta se va implementa și fizic. Adică, vom putea circula cu noile autobuze pe șoșele. Proiectul este aparte de cel mare al Consiliului județean Hunedoara, GreenLine, și vizează strict transportul în interiorul Petroșaniului.

„Autobuzele electrice vor trebui să sosească undeva în luna iunie, iar punerea efectiv în operă a acestui proiect se va face undeva în jurul lunii iulie-august”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Proiectul – finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență și aprobat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației – are o valoare de 19,5 milioane de lei. Conform contractului semnat cu firma care a câștigat licitația, la Petroșani vor fi aduse 7 autobuze nepoluante electrice, cu dimensiunea de circa 10,8 m. Vor fi 9 stații de reîncărcare autobuze electrice, 7 stații reîncărcare lentă și două stații reîncărcare rapidă. Cele 7 autobuze care vor ajunge în iunie au o capacitate de transport de 90 de călători, dintre care 27 pe scaune, și o autonomie 300–400 km, în funcție de condițiile de exploatare. Depoul pentru autobuzele noastre va fi în Aeroport în zona fostului bloc al ENEL.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii