Vulcan. Parcurile – în continuă modernizare

Vulcan. Parcurile – în continuă modernizare

Timp de citire: 2 minute

Confortul urban intră în sarcina administrației publice locale. La Vulcan parcurile – fie cele pentru copii sau doar de relaxare – sunt o prioritate. Etapizat, toate sunt modernizate. Spre exemplu, de săptămâna viitoare, parcul Avram Iancu intră în reabilitare. Aici vor fi lucrări ample, ce vor reda locului frumusețea de odinioară.

Zone de promenadă, parcuri cu mobilier de joacă modern pentru copii, dar și oaze de verdeață numai bune pentru relaxare, s-au construit, și se mai modernizează și în perioada următoare în municipiul Vulcan. Administrația publică locală pune accentul pe toate aceste locuri, pentru ca cetățenii să se bucure de un confort urban demn de anul în care trăim.

Am realizat în acest mandat, așa cum am promis, mai multe parcuri și terenuri de sport pentru copii, am realizat parcul din zona Dallas, Micro3B, parcul din Crividia, parcul din colonie, la fel cum și trei terenuri de sport în aceste zone de relaxare pentru cetățenii care locuiesc aici. Totodată, săptămâna aceasta vor începe lucrările și la parcul mare, Avram Iancu. Vor fi lucrări mai ample, care se vor întinde pe o perioadă mai lungă, ele vor fi făcute din bani de la bugetul local, vor face etapizat, începem cu înlocuirea bordurilor pe căile de acces spre centrul parcului, după care vom monta băncile, stâlpi de iluminat, coșuri de gunoi și tot ceea ce este necesar pentru ca Parcul Avram Iancu să fie redat din nou, locuitorilor din Vulcan. Avem pe un proiect european alte 5 parcuri care vor fi finanțate prin POR. Mă refer aici la parcul din zona FO, F9, parcul din zona Cocoșvar, parcul octogon, în zona A3, A4, vor fi alte noi parcuri și locuri de joacă pentru copii. În zona EVSN, în centrul vechi, avem un parc care va fi renovat. Bineînțeles, în lateralul primăriei, acest deal va fi renovat, finanțat pe fonduri europene, va fi o zonă terasată, pe care oameni se vor putea relaxa. Avem în plan ca după sărbătorile pascale pe str. Nicolae Titulescu, care urmează să fie asfaltată prin proiectul GreenLine, să montăm pergole, aceste bănci cu puțin acoperiș pentru a ține umbră. Vom monta stâlpi de iluminat fotovoltaici, coșuri de gunoi și vom face o zonă pietonală superbă”, a spus Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan.

Important este ca orice investiție să fie să păstrată. Nu de puține ori au fost cazuri în care mobilierul stradal a căzut pradă oamenilor răuvoitori, nesimțiții urbani. Milioane de lei se investesc în toate aceste spații, tocmai pentru ca vulcănenii de toate vârstele să se poată bucura ele.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii