Sorin Radu, rectorul Universității din Petroșani: „Universitatea noastră nu este cu nimic...

Sorin Radu, rectorul Universității din Petroșani: „Universitatea noastră nu este cu nimic mai prejos decât orice altă universitate din România. Ba, mai mult, este și una din cele 10 universități europene țară”

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

Miercuri, 3 martie, rectorul Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Sorin Radu, a susținut la Rectoratul din clădirea principală de pe Dealul Institutului o întâlnire cu presa locală.

 

Senatul a decis „predare mixtă”

Fiindcă situația legată de cazurile de COVID-19 este din nou „roșie” la Petroșani, foarte gravă, rectorul Universității din Petroșani a fost întrebat cum va decurge Semestrul al doilea din anul universitar în curs pentru studenți și cadrele didactice.

„Senatul a aprobat în ședința din 25 februarie o modalitate de predare mixtă, on-line pentru cursuri și seminarii. La unele laboratoare unde nu se pot face cursuri on-line s-a decis să se poată face activitatea față în față. Mergem cu această metodologie aprobată de Senat în măsura în care incidența cazurilor de COVID-19 din Petroșani ne va permite. Dacă vom constata că peste o săptămână sau două incidența cazurilor de COVID-19 este mare, că deja și acum suntem pe scenariu roșu din câte se știe, atunci bineînțeles că nu vom face aceste laboratoare față în față, ci le vom reprograma într-o perioadă în care această incidență să fie în scenariul galben sau verde”, a declarat rectorul Radu Sorin.

 

Absolvenții de licee se îndreaptă la fiecare început de an universitar spre Universitatea din Petroșani

Întrebat dacă nu cumva această pandemie, ce pare că se prelungește în tot acest semestru, va afecta cumva și viitorul an universitar ce va începe în toamnă, mai ales la ceea ce înseamnă înscrieri de viitori studenți ai universității din Valea Jiului, rectorul Universității din Petroșani a răspuns că nu crede acest lucru. Întrevede situația viitorului an universitar ca fiind una sub control și fără probleme mai mari decât până acum, în condițiile în care și învățământul on-line s-a dovedit în anul universitar 2020-2021 a fi destul de eficient, în aceste condiții speciale impuse de măsurile sanitare legate de pandemie ce durează deja de peste un an de zile.

„Noi am avut experiența unui semestru II al anului universitar trecut, când toate cursurile le-am ținut on-line. Cu toată această perioadă lungă de cursuri on-line și cu toate problemele legate de pandemie în anul 2020, tinerii absolvenți de liceu s-au îndreptat către Universitatea din Petroșani pe parcursul înscrierilor din vara și toamna trecută, mai ales cei din zonă și cei din județul Hunedoara și județele limitrofe. Au făcut asta pentru că știau că vor petrece o mare parte dintre cursuri acasă, și ca atare vor avea vor avea cursurile on-line, dialogul cu cadrele didactice on-line. Drept urmare, au venit cu încredere spre universitatea noastră, și chiar dacă nu veneau să zicem pe locurile bugetate și veneau la locurile cu taxe, taxele universității noastre sunt cele mai mici. Ba, mai mult, stând acasă și nefiind în centre mari universitare, costurile erau, de asemenea, mai mici. Fiind studenți care provin din zone cu industria în declin, cu o rată a șomajului ridicată, cu salarii ale părinților mici, sigur că mulți tineri absolvenți au preferat și preferă și pe viitor Universitatea din Petroșani. Universitatea noastră nu este cu nimic mai prejos decât orice altă universitate din România. Ba, mai mult, este și una din cele 10 universități europene țară! Ca atare, Universitatea din Petroșani are toate atuurile de a pregăti viitori specialiști cu calificare, zicem noi, foarte bună.

În concluzie, nu am avut probleme în atragerea studenților către instituția noastră de învățământ superior, cu toată pandemia și cu tot ce a fost din această cauză, și de aceea cred că nu vor fi probleme nici în anul universitar viitor ce va începe din toamnă”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii