SHI Petroşani a finalizat / Consolidarea zidurilor de sprijin ale Mierlesei

SHI Petroşani a finalizat / Consolidarea zidurilor de sprijin ale Mierlesei

Timp de citire: un minut

Vă prezentăm amănunte de la ultima lucrare finalizată din fonduri proprii de SHI Petroşani pe pârâul Mierleasa din Lupeni și alte lucrări aflate pe agenda de lucru a celor de la SHI Petroşani în acest an.

Inginerul Sorin Corici, şeful SHI Petroşani, din cadrul Apelor Române Jiu-Craiova, ne-a mărturisit că ultima lucrare, la care s-a muncit de către o echipă cu utilaje proprii timp de o lună de zile şi care s-a finalizat miercuri, 20 septembrie, era mai mult decât necesară. Mai ales că în zona respectivă, pârâul Mierleasa, se află mai multe case.
„A fost vorba de un tronson de zid de sprijin de circa 80-90 de metri lungime, situat pe ambele părţi ale pârâului, din zona drumului naţional în amonte de pod. Această lucrare nu mai suporta amânare ţinând cont că stihiile sunt tot mai violente de la an la an. Acolo, în zona unde am intervenit, coborâse alvegul albiei cu circa 50 cm, afectând serios stabilitatea zidului de sprijin, care la o furtună mai serioasă putea să se prăbuşească. Acel zid a fost construit în perioada anilor 1970. Deci avea o oarecare vechime, şi în timp el s-a tot deteriorat. Acum nu vor mai fi probleme.
Miercuri, echipa de lucrători din cadrul SHI Petroşani a finalizat lucrarea, finanţată din fonduri proprii cu suma de 180.000 lei”.
Tot de la acelaşi interlocutor am aflat şi care sunt viitoarele lucrări ale SHI Petroşani, care vor fi realizate tot din fonduri proprii în acest an.
„Din ce ne-am propus la începutul anului acesta, mai avem pe agenda de lucrări încă două lucrări. Acestea vor fi efectuate în vestul Văii Jiului, pe râul Jiul de Est în zona Valea de Peşti şi pe pârâul Rostoveanu. E vorba de lucrări din piatră brută pentru consolidări de maluri pe anumite tronsoane ce necesită astfel de intervenţii şi care nu mai suportă amânare”, ne-a mai spus şeful SHI Petroşani.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii