La început de an şcolar / Programe de perfecţionare pentru dascăli

La început de an şcolar / Programe de perfecţionare pentru dascăli

Timp de citire: un minut

Anul de formare 2015-2016 pentru personalul didactic din şcolile hunedorene s-a deschis deja la Casa Corpului Didactic Hunedoara.

Primele grupe de cursanţi s-au aflat în sălile de curs pentru a urma două programe considerate prioritare, pentru această perioadă, şi anume: pregătirea cadrelor didactice din învăţământul primar care au preluat, în acest an, clasa pregătitoare, şi pregătirea profesorilor de istorie pentru predarea, în curriculum-ul de la nivelul învăţământului secundar, a temelor de istorie recentă a României.
Astfel, aproape 120 de profesori pentru învăţământul primar, învăţători sau institutori ce urmează să lucreze cu cei mai mici şcolari au urmărit şi dezbătut teme şi probleme legate de tehnicile de lucru şi adaptarea predării-învăţării la particularităţile de vârstă ale acestui eşalon de copii.
„În toate grupele de lucru, din centrele de formare din Deva, Hunedoara şi Petroşani, interesul şi participarea cursanţilor la activităţile teoretice şi atelierele practice au fost pe măsura dorinţei acestora de a începe cu bine pregătirea micuţilor pentru şcoală”, au transmis reprezentanţii Casei Corpului Didactic Hunedoara.
De asemenea, cadrele didactice din grupul ţintă al programului POSDRU „Istoria recentă a României. Pachet educaţional pentru cursul opţional de istorie recentă a României”, având ca beneficiar Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, s-au bucurat de oportunităţile de formare oferite prin acest proiect. În plus, zilele acestea, a debutat programul „Laborant” destinat pregătirii personalului didactic auxiliar ce lucrează în laboratoarele şcolare de fizică, chimie şi biologie.
Trebuie precizat că, pentru anul în curs, Casa Corpului Didactic Hunedoara are în pregătire o ofertă de circa 80 de programe, pe domenii şi tematici de interes atât pentru şcoală, cât şi pentru nevoile de dezvoltare profesională şi personală ale cadrelor didactice.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii