Cadrele didactice instruite pentru a acorda primul ajutor

Cadrele didactice instruite pentru a acorda primul ajutor

Timp de citire: 2 minute

A ști cum să oferi primul ajutor, poate face diferența între viață și moarte, iar cadrele didactice sunt una dintre categoriile care trebuie să știe cum să acționeze în situații limită. În weekend un seminar a avut loc în Valea Jiului, iar profesorii au fost instruiți de doctori experimentați.

„Basic life suport” este un proiect pilot de pregătire a cadrelor didactice în situații de urgență, de prim ajutor prespitalicesc, menit să pregătească cadrele didactice pentru a putea gestiona un act medical de urgență până la sosirea ajutorului medical specializat. Mai ales în învățământ este crucial ca personalul care lucrează cu elevii să cunoască principalele măsuri de prim ajutor, care, în caz de urgență, pot face diferența dintre viață și moarte. Cursul desfășurat în weekend în Valea Jiului a cunoscut o participare numeroasă și a fost organizat de Clubul de medici voluntari ai Asociației Medicale Asclepius – Lions Petroșani, primul club de genul acesta din Romania, și care este alcătuit din 24 de medici de diferite specialități din toate orașele Văii Jiului.

„Am reușit să finalizăm astăzi cursul de Basic life suport, împreună cu colegii, medici formatori. Am avut participante un număr de 12 profesoare și învățătoare de la mai multe instituții de învățământ din Valea Jiului, care au reușit să dobândească cunoștințe, spunem noi prețioase, despre cum trebuie să intervină în caz de urgență asupra unui copilași. Din interacțiunile cu ei am constatat că aveau cunoștințe despre acest subiect, pentru că toți profesează și întâmpină situații reale, am reușit chiar să depășim norma de curs, dovadă că dorința de învățare este una mare”, a spus dr. Cristian Remus Harsan – medic primar ATI.

Când vine vorba în special despre copii, toate persoanele care intră în contact direct cu ei ar trebui să aibă un minim de cunoștințe despre cum să acționeze în caz de urgență. Așa se face că la curs a participat și o bunică.

„Am participat astăzi la acest curs din calitate de bunică, având doi nepoței, tot timpul sunt panicată și preocupată de a preîntâmpina posibile accidentări ale lor. De exemplu, când sunt în grija mea, îmi e teamă tot timpul să nu se înece. Ei bine, mulțumită acestui curs pot spune că am depășit acea frică, pentru că am învățat cum să acționez în caz de ceva”, a spus o bunică participantă la curs.

La final toți cursanți au primit și câte un certificat care să ateste pregătirea lor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii