Uricani. Până la „Drumul lui Băsescu” încep lucrările la alternativa spre Herculane

Uricani. Până la „Drumul lui Băsescu” încep lucrările la alternativa spre Herculane

Timp de citire: un minut

Nu de puține ori, Uricaniul a fost numit fundul de sac al județului, în lipsa deschiderii rutiere către Herculane. „Drumul lui Băsescu” este încă la stadiul de poveste. Până când povestea va prinde contur (dacă va mai prinde…), încep lucrările la alternativă, mai lungă cu 18 km. Primarul spune că în 2 ani vom putea ajunge la Herculane via Uricani, într-un timp mult mai scurt.

Brambureala legislativă și financiară în privința construcției DN66A Uricani- Herculane a dat naștere unui nou tronson de drum care pleacă și duce în același punct însă are o distanță puțin mai lungă. Reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara au găsit, alături de primăria din Vestul Văii Jiului, soluția optimă pentru care există și finanțare. În perioada imediat următoare vor începe lucrările la artera între Uricani-Runcu-Herculane.

Ei uite, bine că se face Valea de Pești-Runcu-Tismana-Herculane. Merg cu 18 km mai mult, dar ajung la Herculane. Dar nici de cealaltă nu ne lăsăm. Dar e bine că avem o alternativă, ieșim din fundul de sac, decât să înconjor roată pe la Tg Jiu, aici sunt doar 18 km mai mult, dar ajung la Herculane. Dacă mă întrebați, cred că lucrările vor dura vreo doi ani, dar măcar știm că avem pe unde ajunge la Herculane mai repede. Nu abandonăm Drumul lui Băsescu, dar e bine că avem și alternativa”, a declarat primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu.

Drumul care va lega Valea de Pești de Tismana-Runcu și Herculane ar urma să aibă 22 de km. Construcția lui, pe lângă faptul că va deschide Valea Jiului, va duce la dezvoltarea turismului în zona.

În prezent, DJ 672 C este unul de tip forestier, amenajat pe alocuri cu piatră. Este destul de greu de străbătut, fiind mai degrabă un traseu de off-road. Lucrările pentru construcția alternativei au o valoare de 42 de milioane de lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii