La vreme de COVID, / Primăria Petrila continuă seria măsurilor și apelurilor...

La vreme de COVID, / Primăria Petrila continuă seria măsurilor și apelurilor către cetăţeni

Timp de citire: 3 minute

La Petrila, după câteva seri reci cu temperaturi nocturne sub zero grade, procesul de dezinfectare al străzilor, trotuarelor, parcurilor și zonelor publice cu apă și clor a fost oprit.
Încet, dar sigur se încălzește, ceea ce înseamnă noi „injecții” de clor pe străzi și trotuare.

Cum temperaturile vor crește, acest proces va continua, ne asigură primarul Vasile Jurca. „Avem clor, utilaje, personal, tot ce trebuie pentru ca noaptea să dezinfectăm toate străzile și trotuarele, fără să perturbăm cetățenii cu această operațiune. Când noaptea e îngheț, nu putem da cu apă și clor, dar acum se încălzește vremea și vom continua”, ne spune edilul petrilean.
Primarul susține că în aceste zile continuă și operațiunea de dezinfectare a casei scărilor din fiecare bloc.
Pe de altă parte, primarul Petrilei e extrem de mulțumit de faptul că în localitate nu există nici un caz de coronavirus confirmat, deși există persoane aflate în izolare la domiciliu timp de 14 zile, cum se impune nu s-a semnalat până acum nici un caz. De altfel, la acest capitol Valea Jiului toată stă destul de bine, iar dacă n-am fi avut cazul cu pacienta din Aninoasa care a infectat la spitalul din Petroșani vreo 14-15 persoane, probabil că în zona noastră n-am fi avut cazuri! Dar așa a fost să fie.
„La Petrila nu mai avem nici un caz confirmat de coronavirus. Avem speranță că dacă vom respecta toate deciziile luate la nivel național și local, nu vom avea persoane infectate cu COVID-19. Eu am spus din prima dată că virusul a venit în Vale să moară, că știam că la noi oamenii vor putea să se protejeze de el, știam că noi, toți, împreună, comunitatea din Petrila și din Vale va reuși să treacă peste asta mai bine ca nicăieri în lume. Și până acum așa a fost, vom vedea ce va mai fi, dar cred că vom reuși până la capăt să nu avem multe cazuri”, susține Vasile Jurca.

Apelul primarului către cei reveniți din străinătate
Referitor la cei care încă mai ajung la Petrila din străinătate, primarul are un mesaj pentru ei, precum și un nou mesaj către populație:„Celor care sunt veniți înapoi acasă din alte țări, îi rog, în numele meu, al primăriei și al petrilenilor, să respecte cu strictețe decizia de a sta în izolare cele 14 zile impuse de lege și de medici, pentru că doar în acest fel se ajută și pe ei, dar ne ajută și pe noi, cât și pe familiile lor! Dacă au nevoie de sprijin, știu eu, poate nu au bani, sau poate nu au pe nimeni să-i ajute la cumpărăturile alimentare necesare traiului, să sune cu încredere la primărie și la numele de telefon puse la dispoziție de primăria noastră pe internet, și îi ajutăm. Personal, m-am implicat în multe cazuri, o voi face și în cazul lor dacă mă solicită.
Pe de altă parte, fac din nou un apel și cetățenilor Petrilei. Îi rog pe cât posibil să nu iasă din case, chiar dacă afară se încălzește, decât atunci când au nevoie. Ar fi bine ca să iasă o dată la câteva zile dacă se poate, și atunci doar un singur membru al familiei. Este bine să nu uităm nici de bătrâni, cine are părinți sau bunici să-i ajute la cumpărături, dar să nu intre în casă decât până la prag. În acest fel se evită îmbolnăviri cu acest nou coronavirus, care în situația persoanelor în vârstă poate fi fatal. Dragi petrileni, vă mulțumesc pentru înțelegere și rețineți, numai împreună, prin respectarea acestor măsuri, care poate par drastice dar n-avem ce face, putem scăpa cu toții mai repede de acest virus nenorocit”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii