Umbra PSD la Spitalul Judeţean de Urgenţă / Mai mulţi bolnavi decât...

Umbra PSD la Spitalul Judeţean de Urgenţă / Mai mulţi bolnavi decât calculele birocratice

Timp de citire: un minut

Pus de guvernanţi la coada listei cu priorităţi, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva mai supravieţuieşte doar datorită infuziei de bani de la Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara.

Astfel, conducerea spitalului a solicitat din nou ajutorul CJ, iar consilierii judeţeni au aprobat banii necesari pentru ca această instituţie sanitară a judeţului Hunedoara să funcţioneze.

„Spitalul Judeţean Deva, în fundamentarea bugetului pe anul 2015, a solicitat Consiliului Judeţean Hunedoara suma de opt milioane de lei. Din cauza lipsei fondurilor, în general, sau a subfinanţării cauzate de principiul bugetului minim promovat de fostul guvern, judeţul Hunedoara n-a avut capacitatea de a aloca această sumă. Am alocat, la momentul respectiv, 4,3 milioane de lei, sumă suplimentată în luna august cu încă un milion de lei. Astăzi (luni – n.r.), am propus şi domnii consilieri au fost de acord să mai alocăm 500.000 de lei, bani ce vor fi folosiţi pentru plata facturilor restante, pe medicamente şi alte servicii specifice. Vreau să vă spun că cinci sute de mii de lei ajung pentru două-trei săptămâni de activitate. Cheltuielile curente ale spitalului sunt de 1,2-1,3 milioane de lei lunar. Cheltuielile depăşesc alocările de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate”, a declarat Adrian David, preşedintele CJ Hunedoara.

Problema este că mai sunt două luni până la sfârşitul acestui an şi Spitalul din Deva a epuizat fondurile care vin de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Asta pentru că unitatea sanitară a atins deja cei 19.500 de pacienţi în regim de spitalizare continuă pentru care există contractul cu CAS. Oricum, spitalul funcţionează în continuare, dar fără bani este într-o situaţie dificilă.

Mihaela PETROŞAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii