În ciuda semnalelor ferme ale preşedintelui David, continuă seria lucrărilor atribuite în...

În ciuda semnalelor ferme ale preşedintelui David, continuă seria lucrărilor atribuite în familie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, subordonat administraţiei judeţene

Timp de citire: 3 minute

Actuala conducere a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, subordonat administraţiei judeţene, a atribuit – în 2014 şi 2015 – majoritatea covârşitoare a lucrărilor către un grup restâns, atent selectat, de firme. Aşa cum Hunedoara Plus şi Ziarul Văii Jiului au demonstrat în articolele publicate în 25 şi 26 iulie a.c., bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva a fost atent direcţionat, chiar dacă procedurile de achiziţie organizate au mimat, spre perfecţiune, legalitatea.

Şase dintre cele şapte contracte de lucrări programate în 2014, având valori între 26.732,16 lei şi 216.947,72 lei, au fost atribuite către SC Hifcon SA Deva, controlată de familia Corneliei Bodrean, asistent medical principal şef la Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva. Important de menţionat, veţi vedea mai târziu de ce, că societatea este deţinută de acţionarii persoane fizice Mateş Adela Ioana – 5%, Bodrean Adrian Mihai – 5%, Bodrean Cornelia – 5%, Bodrean Ioan – 30% şi acţionarul persoană juridică Tera Nova Construct SRL Deva – 55%. Administrator este Ioan Bodrean, iar cenzori sunt Doina Lenuţa Irinca, Gheorghe Horea Bran, Julieta Dudaşu şi Petru-Ştefan Crişan.

În 2015, contractul de “Lucrări de igienizare a Secţiei Pediatrie”, în valoare de 98.590,83 lei, a fost atribuit SC Smart One Invest SRL Deva, al cărei asociat unic şi administrator este, la ora actuală, aceeaşi Cornelia Bodrean, angajată a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva.

Toate aceste aspecte au fost pe larg prezentate, cu documentele aferente, în dezvăluirile Hunedoara Plus şi Ziarul Văii Jiului din 25 şi 26 iulie 2015.

Mai mult ca sigur că până şi aceşti adevăraţi aşi ai contractelor de lucrări direcţionate, angajaţi ai Spitalului Judeţean Deva, s-au prins că e prea de tot ca absolut toate contractele să fie atribuite firmelor controlate de către Cornelia Bodrean, angajată a instituţiei, ori apropiaţi ai acesteia.

Drept urmare, pentru atribuirea la data de 16.07.2015 a celui mai recent contract de lucrări, referitor la “Lucrări de reparaţii şi renovare la morga Serviciului Judeţean de Medicină Legală Deva”, un contract în valoare de 72.908,54 de lei, a fost identificată o firmă aparent străină de grupul de interese şi firme anterior menţionat: Active Gear SRL Deva.

Potrivit Certificatului constatator nr. 304.079 din 29.07.2015, Active Gear SRL Deva are ca obiect principal de activitate “Comerţ cu ridicata al îmbrăcămintei şi încălţămintei”, a avut cifră de afaceri 0 (ZERO) în anii financiari 2012, 2013 şi 2014 şi este deţinută şi administrată de către Crişan Adrian-Petru.

O primă şi legitimă întrebare este cum au reuşit angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva ca, din zeci de mii de firme vii care activează în acest judeţ, să atribuie un contract de 72.908,54 de lei tocmai unui SRL care, în perioada 2012 – 2014, n-a emis nicio factură? Cu alte cuvinte, unei firme cu experinţă zero!

Cercul se închide, aşa cum vom demonstra prin documente, foarte simplu: Crişan Adrian-Petru, asociat unic şi administrator al Active Gear SRL Deva, este chiar fiul lui Crişan Petru-Ştefan, cenzorul Hifcon SA Deva, societatea căreia, în 2014, i s-au atribuit de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva un număr de 6 contracte, având valori între 26.732,16 lei şi 216.947,72 lei. Legătura de rudenie, tată-fiu, dintre Crişan Petru-Ştefan şi Crişan Adrian-Petru rezultă din documentele de identitate şi actele de proprietate asupra sediului Active Gear SRL, utilizate la momentul începerii activităţii de către societătea menţionată. Nefiind însă vorba de documente cu caracter public, nu le vom pune la dispoziţia cititorilor noştri. Vom reveni.

Pentru a proba toate cele anterior arătate, prezentăm următoarele documente:

Date cu privire la acţionarii, administratorul şi cenzorii SC Hifcon SA Deva – între aceştia numărându-se şi Crişan Petru-Ştefan
1Date despre contractul atribuit de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva societăţii Active Gear SRL Deva

2

Certificatul constatator nr. 304.079 din 29.07.2015 – din care rezultă calitatea de asociat unic şi administrator a lui Crişan Adrian-Petru la Active Gear SRL

3 _ 005 (2)

 

 

 

 

3

 

 

 

 

3 _ 005 (4)

 

 

 

 

3 _ 005 (5)

 

 

 

 

3 _ 005 (6)

 

 

 

Precizare: preluarea acestui text sau a documentelor însoţitoare este permisă doar cu menţionarea sursei şi acordul proprietarului site-ului.

Jurnalist cu experiență, activează în media din anii '90. A fondat și conduce publicațiile Hunedoara Plus, Ziarul Văii Jiului, Timiș Plus și agenția de publicitate și relații publice Confort Media.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii