Sub conducerea lui Costel Avram, / La Apa Serv cifrele vorbesc. Pentru...

Sub conducerea lui Costel Avram, / La Apa Serv cifrele vorbesc. Pentru întâia dată – dividende la acţionari şi angajaţi

Timp de citire: 6 minute
• Costel Avram în „Top ZVJ 2016”: „Managerul de succes al Văii Jiului”
Joi, 19 ianuarie, a avut loc prima conferinţă de presă organizată în acest an de către conducerea S.C. Apa Serv Valea Jiului S.A. şi care a adus în discuţie câteva teme interesante.
„Le mulţumesc colegilor,
tuturor salariaţilor de la Apa Serv, al cărui efort conjugat de-a lungul anului 2016 a făcut posibil să creştem în permanenţă calitatea serviciilor şi intervenţiilor prompte”, a spus în deschidere directorul general Avram. Care a mulţumit şi partenerilor din cadrul acţionariatului – Consiliului Judeţean Hunedoara şi primăriilor şi abonaţilor operatorului de apă „care au înţeles să ne sprijine tot mai mult de la an la an, plătindu-şi la timp facturile şi fiind de la o vreme pe aceeaşi lungime de undă cu noi”.
Mulţumirile acţionarilor: dividende! 
Costel Avram s-a axat pe dividendele acordate din profit acţionarilor, lucru ce se întâmplă pentru prima dată la Apa Serv: „Împreună cu colegii mei de la Apa Serv am luat decizia de a merge, noi cei din conducere, în faţa consiliilor locale şi în Consiliul Judeţean Hunedoara pentru a prezenta bilanţul societăţii noastre din anul 2016. Vom începe acest demers chiar de azi, când vom fi prezenţi la şedinţa de Consiliu Local Vulcan, imediat după această conferinţă de presă. Nu mergem în faţa reprezentanţilor administraţiilor locale doar cu acest raport, ci pentru prima oară vom distribui acţionarilor noştri şi dividende din profitul Apa Serv! Bani care se vor întoarce în realizarea unor noi investiţii în modernizarea reţelelor de apă în toate localităţile Văii Jiului. De altfel, anul 2017 deschide pentru noi realizarea de noi şi noi investiţii în toate oraşele şi municipiile Văii Jiului, realizate atât prin fondurile proprii, cât şi prin reinvestirea profitului din exerciţiul financiar al anului 2016, sau prin accesarea de fonduri europene prin noul contract de finanţare POIM, pe care Apa Serv îl va semna în perioada imediat următoare. Un mega proiect care va aduce în continuare în Valea Jiului modernizarea reţelelor de apă şi canalizare. Rolul acestui proiect şi al celorlalte investiţii făcute pe bugetul Apa Serv este acela de a face posibilă păstrarea ritmului de alimentare cu apă potabilă a beneficiarilor noştri, 24 de ore din 24, dar şi reducerea numărului de avarii concomitent cu creşterea parametrilor tehnici de livrare a apei şi de conformare a reţelelor de canalizare şi apă la normele europene în domeniu. Semnarea acestui contract la proiectul european de care v-am vorbit nu mai depinde de noi, el va fi semnat luna aceasta, pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene singurul operator de apă din România care va semna acest contract în luna ianuarie 2017, este S.C. Apa Serv Valea Jiului S.A.!”.
Record la încasări
Directorul general Costel Avram nu a uitat să amintească de un alt record stabilit în această lună la încasări: „(…) Bucuria acestui tip de relaţie foarte bună, stabilită în timp cu beneficiarii noştri, este cu atât mai mare, cu cât anul 2017 a început cu încasări record pentru luna ianuarie, comparativ cu anii precedenţi. Vreau să vă spun că vinerea şi sâmbăta trecută am încasat aproape 2,8 miliarde lei vechi. Record!”.
Canalizarea din Straja 
Directorul general a vorbit şi despre proiectul important pentru staţiunea de interes turistic Straja-Vâlcan din Lupeni, demarat în ultimul trimestru al anului 2016, oferind câteva date tehnice legate de licitaţia pentru lucrări, câştigată de Hidroconstrucţia S.A.
Bucureşti: „Acest proiect îl vom finaliza în cursul acestui an, la 7 luni de la semnarea contractului (probabil miercurea care vine). Acest proiect de realizare a infrastructurii de canalizare în staţiunea turistică din vestul Văii Jiului este foarte important pentru cabanieri şi turişti. Vă informez că au fost finalizate procedurile legale privind desemnarea antreprenorului general al acestei lucrări. După analizarea dosarelor depuse de cele opt firme participante la licitaţia organizată de Apa Serv pe baza criteriului de evaluare – cel mai bun calitate-preţ, a fost desemnată câştigătoare oferta depusă de către Hidroconstrucţia S.A.
Bucureşti. Această firmă a ofertat cel mai bun preţ pentru această importantă lucrare, acesta fiind de 2.089.035,61 lei fără TVA. S-a dovedit a fi un preţ mult mai mic faţă de estimările din caietul de sarcini, care au fost de peste 3,4 milioane de lei fără TVA! Sper ca în zilele următoare să semnăm acest contract şi imediat ce vremea ne va permite să începem execuţia acestui proiect, astfel încât sezonul de iarnă 2017-2018 din Straja să găsească operatorii din turism de-acolo cu branşament la sistemul public de canalizare, aşa cum este normal să fie într-o staţiune turistică de interes cum e aceasta. Salut excelenta colaborare pe care am avut-o în abordarea acestui program de investiţii atât cu Primăria şi Consiliul Local Lupeni, cât şi cu Consiliul Judeţean Hunedoara, precum şi cu proprietarii de cabane şi pensiuni din staţiune. Nu în ultimul rând, vreau să-i mulţumesc doamnei Monica Tarcea pentru rolul determinant pe care împreună cu echipa sa l-a avut în implementarea proiectelor de investiţii”.
Profitul pe 2016 – 2,4 milioane lei noi 
Referitor la dividende, Costel Avram a spus: „Şi pentru că în sală, printre noi, se află şi doamna Roxana Benke, şeful Departamentului Economic, mi-am adus aminte să vă mai spun în mare că avem preliminat la ora aceasta un profit undeva la 2,4 milioane lei noi. Banii vor fi împărţiţi la toţi acţionarii S.C. Apa Serv. Vorbesc de 50% din acest profit, bani care, conform legislaţiei, vor reveni la noi, urmând ca împreună cu acţionarii să decidem ce facem cu ei. Banii trebuie să se întoarcă la operator. Împreună cu acţionarul ne gândim la ce trebuie să investim pe domeniul public, fireşte, unde avem în administrare. Banii aceştia nu au voie să meargă în alte părţi, conform legii în cinci zile ajung înapoi, iar noi nu-i putem cheltui decât cu acordul acţionarilor şi în investiţii necesare. De exemplu, nu vă ascund faptul că la Petroşani estimăm undeva la 240.000 lei din aceşti bani, fiind acţionarul cel mai mare; recent chiar am avut o discuţie cu primarul să vedem exact dacă putem da aceşti bani pentru a se face acel proiect legat de zona inundabilă din Aeropo­rt, să facem în aşa fel încât acolo apele să nu se mai reverse din când în când din cauza vremii nefavorabile. La Petrila, unde am vorbit de asemenea, cu cei 70.000 lei cât le revine partea, dumnealor vor să facă lucrări pe o străduţă. De acord, sunt banii dumnealor pentru astfel de investiţii, pot să facă această investiţie”.
Grija faţă de oameni
O veste bună, după o întrebare adresată din partea ZVJ, a dat directorul general şi angajaţilor care de o lună încoace, cu aceste geruri şi îngheţuri, lucrează în multe zile mult peste program: „Sunt cheltuieli cu ore suplimentare prevăzute. Nu poţi lăsa un om care lucrează la minus 15 grade şi să nu-i dai în plus la salariu, în comparaţie cu alt angajat care să zicem merge la program cum e stabilit, de la orele 8:00 la 16:00. E normal să-i plătesc cu toate că legea dă şi alte posibilităţi. Dar noi vom plăti. Aseară chiar îmi zicea un angajat că acum munceşte în plus fără probleme că ia şi el bani suplimentari. E normal să-i plătim… Nu e uşor să stai în ger la minus 15 grade şi să munceşti peste program zile la rând”.
Tot angajaţii Apa Serv primesc şi vestea bună legată de dividendele din profit, 10% din această sumă fiind împărţită angajaţilor. După calculele parţiale şi după cum a dat de înţeles Roxana Benke, aceste sume pentru fiecare angajat sunt cuprinse „între 150-200 lei”. Desigur, suma clară şi finală urmând a fi comunicată după ce se termină socoteala finală (toată lumea va lua la fel indiferent de funcţie)…
N.R. Vă reamintim că la finele anul trecut redacţia a dat publicităţii topurile ZVJ.
Chiar dacă relaţiile personale cu Costel Avram sunt reci (că doar ne aflăm în ianuarie), aceasta nu poate să ne îngheţe obiectivitatea la vederea performanţelor enumerate mai sus. Prin urmare, „Ziarul Văii Jiului” îl urcă şi pe Costel Avram în „Top ZVJ 2016”, la categoria „Managerul de succes al Văii Jiului”. Îl atenţionăm pe Costel Avram că anul trecut a fost sus de tot. Să aibă grijă, Doamne fereşte, la coborâre… Să nu coboare cu 80 pe… oră…  Milioane… Pardon, kilometri…

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii