Directorul general Costel Avram / Mulţumeşte angajaţilor Apa Serv pentru eroismul de...

Directorul general Costel Avram / Mulţumeşte angajaţilor Apa Serv pentru eroismul de care dau dovadă non-stop

Timp de citire: 5 minute
Cu toate măsurile de precauţie luate de S.C. Apa Serv Valea Jiului S.A., aşa cum spunea directorul general înainte de instaurarea valului de ger în „calea lui Dumnezeu şi a naturii dezlănţuite nu poţi sta”. De marţi, 10 ianuarie, s-au înregistrat probleme la instalaţiile de apă din mai multe localităţi, începând de la Petrila şi până în vestul Văii la Lupeni. Cu toate acestea, după intervenţiile făcute de angajaţii Apa Serv, cu promptitudine, putem spune că situaţia e sub control, iar societatea a făcut faţă onorabil provocărilor iernii. 
De la inginerul Florin Donisă, directorul tehnic al SC APASERV VALEA JIULUI am aflat mai multe amănunte legate de problemele existente şi remediate, joi, 12 ianuarie. Vom puncta ce ne-a spus specialistul de la ape, astfel încât să înţelegeţi cu toţii ce greu s-a lucrat în condiţii de iarnă autentică, polară chiar, timp de trei zile şi ce intervenţii s-au făcut.
„Începând din data de 8 ianuarie, de când s-au anunţat acel cod portocaliu de ger şi apoi acel cod galben de frig şi ninsori, numărul de reclamaţii la dispeceratul central al Apa Serv a crescut considerabil. Până azi, joi, 12 ianuarie, după-amiaza au fost înregistrate peste 300 de reclamaţii, problemele sesizate fiind, în general: lipsă presiune apă, lipsă apă şi branşamente îngheţate. În marea majoritate a reclamaţiilor s-a intervenit de către echipele noastre, în ordinea priorităţilor şi a gravităţii avariilor. Acolo unde am avut o stradă cu mai multe gospodării cu probleme, sau unde am avut scări întregi cu avarii datorate îngheţului, am intervenit imediat, iar apoi ne-am îndreptat şi spre avariile mai mici şi izolate. În cea mai mare parte am remediat cu succes problemele apărute la instalaţiile de apă, dar, totuşi, au mai rămas şi avarii de care ne ocupăm în prezent şi în zilele următoare. Ca o concluzie generală, s-a muncit enorm, în condiţii de ger şi zăpadă, iar Valea Jiului, toate localităţile, n-au simţit în proporţie foarte mare, aproape total, lipsa apei. Ceea ce nu poate să fie decât o mare satisfacţie pentru toată conducerea Apa Serv şi pentru tot colectivul mobilizat total, zi-lumină, în această perioadă. Mai vreau să vă spun că la nivelul societăţii noastre am înfiinţat la dispecerat un Centru Operaţional, unde numărul personalului a fost triplat, inclusiv cu personal de decizie, astfel încât, în caz de urgenţă să se poată lua decizia pe loc. Eu şi alţi factori decizionali ţinem permanent legătura cu acest centru operaţional şi poate şi de aceea am luat mereu deciziile de intervenţie foarte repede şi eficient”, a declarat pentru ZVJ, Florin Donisă.
De la directorul general Costel Avram şi de la acelaşi reprezentant al Apa Serv, Florin Donisă, am aflat, punctual, cam în ce zone şi localităţi au fost şi mai sunt probleme. Le vom trece ca atare spre ştiinţa dumneavoastră.
Lupeni
Este municipiul unde au fost printre cele mai mari probleme, nu în tot oraşul, dar în anumite zone, mai cu seamă în Cartierul Braia şi în Bărbăteni.
„Au fost scări de bloc cu probleme, cel mai afectat bloc fiind blocul 74 de pe strada Tudor Vladimirescu, unde totul a îngheţat bocnă pe-acolo, aşa ceva n-am mai văzut! Cred că în acest caz, ca şi în alte câteva, un geam închis sau o uşă închisă ar fi stopat din faşă acest dezastru.  Tot în acest municipiu, pe Calea Brăii, un grup de 10 case au avut probleme cu coloana de apă care a îngheţat şi cu branşamentele”, ne-a menţionat directorul tehnic Donisă.
Tot în Lupeni există o situaţie foarte grea, care nu poate fi momentan remediată, deoarece s-ar risca foarte mult în ceea ce priveşte alimentarea cu apă pentru tot oraşul. „Avem o spărtură în Bărbăteni, pe care intenţionat n-am reparat-o, lângă o şcoală. Ar fi fost periculos să intervenim joi în condiţiile în care afară erau – 8 grade Celsius, deşi în prognoze se vorbea de încălzire, iată că n-a fost cazul, cel puţin în Valea Jiului. Ca să remediem această spărtură trebuie să oprim apa la 50% din localitate, iar pe gerul ăsta, odată oprită instalaţia, riscăm să o mai pornim la primăvară! Astfel, am decis să supraveghem permanent zona şi în momentul în care afară va fi o temperatură suportabilă, să acţionăm”, a mai declarat Florin Donisă.
Vulcan şi Petroşani
Dacă la Vulcan a fost vorba şi aici de câteva scări de blocuri unde s-a intervenit şi problemele au fost rezolvate, la Petroşani pe data de 11 ianuarie exista ameninţarea ca întreg Petroşaniul Nord să rămână fără apă, şi nu o jumătate de zi, ci poate chiar două-trei.
„Intervenindu-se imediat în nişte condiţii de vreme foarte grele, am reuşit să remediem problemele apărute pe fond de îngheţ la o conductă de 400 mm de oţel, care efectiv era ruptă în două, rar se vede aşa ceva!. Astfel, petroşenenii din zona de nord a municipiului n-au avut de suferit, doar în Moviliş la Petrila apa a fost oprită, dar şi acolo s-a reglat treaba joi”, ne-a povestit reprezentantul Apa Serv.
Petrila
În afară de Moviliş, cea mai afectată zonă este satul Jieţ, unde 30 de case au exact aceeaşi problemă pe care au avut-o în urmă cu patru ani, când aceşti jieţeni n-au mai avut apă o lună, până ce a venit practic primăvara. „Sperăm ca această problemă să nu se repete, vom vedea ce va fi şi cum rezolvăm această problemă. În acest sens avem mobilizate echipe acolo şi vom face tot ce e omenesc posibil şi tehnic să remediem, iar cele 30 de gospodării să nu sufere de lipsa apei”, a încheiat specialistul de la ape.
De la directorul general Costel Avram am mai aflat că toate staţiile de tratare funcţionează la parametri normali şi că nu sunt probleme, cu tot îngheţul ce a fost şi cu toate celelalte capricii ale vremii: „Noi vom continua să fim prevăzători şi să acţionăm la orice avarie apărută, astfel încât cetăţenii să nu simtă disconfort din cauza lipsei apei. Le mulţumesc angajaţilor mei de faptul că au acţionat cu seriozitate şi profesionalism, aşa cum de altfel ştiam că au această capacitate, iar acum s-a dovedit din nou”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii