Primarul Iacob-Ridzi s-a ținut de cuvânt: Drumul ce urcă de la Peștera...

Primarul Iacob-Ridzi s-a ținut de cuvânt: Drumul ce urcă de la Peștera Bolii în sus a fost pietruit

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Fiind o zonă cu un mare potențial  turistic local, la anul drumul Peștera Bolii, segmentul rămas neasfaltat, ar putea intra în lucrări de asfaltare, cu crearea și de rigole de scurge betonate pe zonele laterale

 

În urma sesizărilor făcute de locuitorii din zona Peșterii Bolii, referitor la starea drumului de la peșteră înspre gospodăriile de momârlani de-acolo, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a dispus, după o analiză efectuată la fața locului, ca lucrătorii primăriei să intervină cu materiale și utilaje pentru remedierea situației.

 

„Primăria municipiului Petroșani a reabilitat drumul ce urcă mai sus de Peștera Bolii, facilitând accesul celor care vor să viziteze zona extrem de pitorească, dar mai ales al celor care au acolo gospodării. Reabilitarea drumului prin pietruire s-a făcut ca măsură de strictă necesitate, după sezonul rece care și-a pus puternic amprenta asupra lui, însă pentru viitor se are în vedere și asfaltarea acestei căi de acces”, ne transmit cei din primărie.

Acum exact un an de zile, întrebat de acest drum și comunicându-i faptul că există cetățeni ce se plâng de starea drumului și de faptul că acolo ar trebui și niște rigole de scurgere betonate, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi ne-a spus că această lucrare de introducere a rigolelor și de asfaltare va fi efectuată la Peștera Bolii, probabil, în 2022, iar până atunci, în 2021, după ce trece iarna, drumul va fi reabilitat atât cât se poate. Iată că primarul s-a ținut de prima parte din cele declarate, rămâne de văzut dacă la anul se va interveni și cu o lucrare de asfaltare și de montare de rigole betonate de scurgere.

Vorbind de turismul local, nu doar de gospodării, zona de mai sus de peșteră este una deosebită, iar, cine știe, poate cu dezvoltarea turismului și cu banii europeni ce vor intra pe proiecte, probabil că unii momârlani din zona respectivă vor fi tentați să deschidă anumite afaceri. În sensul că există case momârlănești care, puțin transformate, pot deveni un bun motor al eco-turismului sau al turismului rural local, ambele forme fiind tot mai căutate în Europa și pe plan mondial. La fel se pot dezvolta în Petroșani și în Valea Jiului numeroase alte zone, infrastructură doar să fie și ceva sprijin din partea autorităților privind aceste demersuri și inițiative locale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii