Primarul Iacob-Ridzi s-a ţinut de cuvânt: Pianul electronic a ajuns la Şcoala...

Primarul Iacob-Ridzi s-a ţinut de cuvânt: Pianul electronic a ajuns la Şcoala de Muzică

Timp de citire: 2 minute
Pentru achiziţionarea unui pian a avut un spectacol la un local din Petroşani, când s-au strâns 6.000 de lei, insuficienţi pentru achiziţionarea unui pian electronic pentru Şcoala de Muzică. Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a promis că primăria va pune diferenţa, pentru achiziţionarea unui pian electronic. Ca de obicei, s-a ţinut de cuvânt şi, cu 15.000 lei, primăria a achiziţionat pianul promis.
Ieri, am văzut pianul cu ochii noştri, împreună cu domnul primar Tiberiu Iacob-Ridzi. După ce s-a uitat la pian şi a stat puţin de vorbă cu doamna profesoară de muzică Adina Stan, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a făcut o declaraţie de presă: „E un pian electronic pe care cei de la Şcoala de Muzică şi l-au dorit foarte mult. Un pian care are şi avantaje şi dezavantaje, dar cred că avantajele sunt mult mai mari faţă de un pian clasic. Cert este că la toate concursurile la care ei participă, cântă la un astfel de instrument, şi atunci era mai mult decât necesar să putem să-i ajutăm cumpărând acest pian. Dacă mai reţineţi, la concertul caritabil de anul trecut, organizat de Casa Pro Urbis, s-au strâns nişte bani, 6.000 lei, pentru achiziţionarea unui pian, iar noi, aşa cum am promis, am pus diferenţa până la 15.000 lei. Mă bucur că am putut să ajutăm şi le doresc succes în activitatea dumnealor”.
La ora prânzului, când a avut loc această acţiune a primarului, pianul nou achiziţionat era verificat de Cosma Tiago, pianistul de 10 ani. Tânărul s-a declarat mulţumit de cum funcţionează. Acest elev al şcolii de muzică este unul dintre cei mai talentaţi fii ai Petroşaniului şi e printre cei mai buni pianişti din ţară la categoria lui de vârstă.
„Îmi place pianul, funcţionează bine… dar ce nu-mi place întotdeauna e sunetul, uneori sunt nevoit să-l racordez din butoane şi mă încurcă”, ne-a spus Tiago după ce l-am întrebat ce-i place şi ce nu la acest pian.
Auzind ce ne răspunde tânărul pianist, doamna profesoară i-a explicat copilului: „Nu trebuie racordat din butoane, e vorba de un sunet mai metalic, care probabil te deranjează şi cu care o să te obişnuieşti. Dar să ştii, de scos sunetul şi nuanţele le scoţi la fel, ca pe pianul clasic… Pianul e foarte bun şi ne va fi foarte folositor”.
„Bine, orice pianist preferă pianul clasic. Dar pentru ce avem noi nevoie, să ne mai deplasăm, să cântăm pe un instrument foarte bun, să scoatem recitaluri în cadrul şcolii este foarte bun. Pianul Roland LX7 are toate dotările pe care un pian din ultima generaţie le are, sunetul este excelent, poate fi reglat mai tare sau mai încet, poate scoate nuanţe bune, dinamica fiind OK. Marele avantaj este că poate fi transportabil, fiind mult mai uşor de deplasat decât un pian clasic pentru că are undeva la 70 de kilograme, faţă de 300 kg cât are pianul clasic”, a mai completat pentru ZVJ doamna Adina Stan, o profesoară cu mare experienţă în domeniul pregătirii muzicale a talentelor locale, de altfel şi şefa de catedră de la secţia „Muzică” din cadrul şcolii.
Una peste alta, credem că acţiunea a fost binevenită, iar de-acum înainte tinerii pianişti au mai multe opţiuni când se antrenează, dar şi când concertează, pianul acesta putând merge cu ei peste tot unde au de susţinut recitaluri şi mini-concerte. Mulţumim, domnule primar Tiberiu Iacob-Ridzi, că v-aţi ţinut de cuvânt!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii