Grijă mare atunci când treceţi calea ferată pe drumul care duce...

Grijă mare atunci când treceţi calea ferată pe drumul care duce la Peştera Bolii!

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Spre ştiinţa celor ce merg cu maşinile personale la Peştera Bolii: există cel puţin două motive care ar trebui să-i facă atenţi atunci când ajung în dreptul trecerii la nivel cu calea ferată. Primul ar fi legat de semnalizarea acustică şi luminoasă, care trebuie să anunţe trecerea unui tren. Ei bine, din cele spuse de oamenii care locuiesc în zonă, dar şi de cei care administrează peştera, aflaţi că semnalele acustice şi luminoase nu funcţionează de fiecare dată. Aşadar, mare atenţie! Cei de la CFR ar trebui să se sesizeze în urma acestui material, până nu se va întâmpla o nenorocire. Pe această cale înştiinţăm şi Primăria Petroşani, pe raza adminis­trativă a căreia este inclusă şi Peştera Bolii, să facă toate demersurile necesare în a înştiinţa Regionala CFR Timişoara cu privire la această gravă problemă, care trenează de luni de zile, nu e de azi, de ieri.
Atenţia şoferilor ar trebui să fie sporită atunci când trec efectiv la nivel cu calea ferată, accesul fiind amenajat rudimentar, în viteză, marca „Dorel”. Autobuzele şi autocarele care merg la peşteră, mai ales, dar şi alte autovehicule, au toate şansele să-şi spargă baia de ulei. Dacă nu ne credeţi, întrebaţi-l pe domnul Eduard Wersanski din primărie ce au păţit invitaţii din Varpalota cu autocarul când au trecut pe-acolo…
Pe de altă parte, din cauza vegetaţiei crescute, vizibilitatea e redusă. Ţinând cont şi de problema cu semnalizarea sonoră şi vizuală, trebuie avut grijă la trecerea pe acolo, recomandarea unui cetăţean ce locuieşte la Peştera Bolii, şofer şi el, ar fi aceea ca să opriţi muzica sau radioul din maşină, să deschideţi geamul şi să ascultaţi dacă nu cumva vine trenul.
Una peste alta, drumul din localitatea Peştera Bolii, mai sus de peşteră, arată ca naiba. N-ar strica nişte piatră, bine bătătorită, înainte să înceapă ploile de toamnă, ca oamenii de-acolo să nu aibă probleme în a circula. Dacă reabilitarea acestui drum nu se poate face momentan, din lipsă de fonduri, oamenii solicită câteva reparaţii mai serioase, în acestea intrând şi piatra de care am menţionat. „Cu un camion de piatră turnat în grabă, ici şi acolo, nu se face treabă…”, susţin oamenii, pe bună dreptate, în condiţiile în care acum plătesc şi ei taxe ca şi cetăţenii din oraş, drumul respectiv primind de o bună bucată de vreme calitatea de stradă a municipiului Petroşani.
Corneliu BRAN

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii