Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi, / Preocupat de Peştera Bolii

Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi, / Preocupat de Peştera Bolii

Timp de citire: 2 minute

Peştera Bolii a suferit în ultimii 10 ani numeroase transformări în bine privind accesul turiştilor pe scară largă, devenind în ultimii patru ani unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Valea Jiului. De această transformare s-a ocupat o echipă inimoasă, formată din membrii Asociaţiei Ecologice „Petro Aqua” Petroşani. În momentul de faţă cea mai mare problemă de rezolvat la peşteră ţine de reţeaua electrică.

Reţeaua electrică a fost pusă la punct în urmă cu mai mulţi ani de zile, cu sprijinul unor oameni de bine ce au fost în fruntea mineritului din Vale şi a unui om de afaceri din Petroşani care au sprijinit cu toţii această lucrare din punct de vedere financiar şi material, după apelul de sprijin cerut de către cei de la Petro Aqua. Dar, după ani şi ani de funcţionare în condiţii de umezeală cauzată de cadrul natural al peşterii, reţeaua electrică a avut de suferit, iar în momentul de faţă sunt necesare lucrări de reabilitare a acestei reţele, fără de care activitatea din peşteră pe linie de turism sau de spectacole culturale nu ar mai putea fi susţinută normal.

Cel mai îmbucurător fapt este că primarul Tiberiu Iacob-Ridzi şi primăria doresc să se implice în această chestiune, asta după ce o comisie tehnică va merge vineri, 17 februarie la faţa locului, să vadă despre ce este vorba şi să facă un deviz de lucrări, primarul urmând apoi să includă cheltuielile acestea pe bugetul local al anului în curs. Odată alocaţi banii pentru această lucrare, n-ar mai fi decât un pas până ce ar putea începe lucrarea la instalaţia electrică din peşteră.

„Da, au fost cei din conducerea asociaţiei la mine, domnii Szuhanek şi Rizopol, şi am stabilit împreună şi cu directorul Vişan că vom trimite o comisie tehnică care va face şi un calcul al lucrărilor necesare şi al materialelor ce vor trebui achiziţionate în vederea reabilitării reţelei electrice din peşteră. În funcţie de asta vom şti câţi bani să alocăm la bugetul local pentru această lucrare ce ţine de unul dintre obiectivele turistice importante ale Petroşaniului. Printr-o formă sau alta, încercăm să sprijinim în 2017 această lucrare, mai cu seamă că e vorba în primul rând de siguranţa turiştilor ce merg la peşteră”, a declarat pentru ZVJ primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii