Primăria Buceș mizează pe banii europeni pentru realizarea rețelei de apă și...

Primăria Buceș mizează pe banii europeni pentru realizarea rețelei de apă și canalizare, dar și modernizarea drumurilor

Timp de citire: un minut

Banii europeni pentru investiții sunt atât de necesari în orice localitate, încât, orice proiect aprobat pentru finanțare este o comoară de aur pentru administrațiile locale ale zonelor rurale. Dacă unii primari nu reușesc să atragă fonduri decât pentru proiecte banale, gen sala de sport și centru de informare turistică, absolut inutile la sat și generatoare de cheltuieli, alții au și proiecte de importanță crucială pentru dezvoltarea comunității.

Primarul Traian Marcus Achim din Buceș este mulțumit că a reușit acum, pe ultima sută de metri din acest an, să scoată la licitație un proiect ambițios, împărțit pe trei loturi. Denumirea proiectului sună cam așa: Execuție lucrări Canalizarea apelor menajere și epurarea acestora pentru localitățile Buceș și Stănija; alimentare cu apă sat Stănija; modernizare rețele de drumuri de interes local; înființare program after school; păstrarea și promovarea tradițiilor locale- organizarea festivalului ,, Întâlnirea moților cu istoria,, comuna Buceș, județul Hunedoara”.

Tipul acesta  de proiecte a primit finanțare în toată țara. Ne mirăm că în Hunedoara încă nu curg licitațiile de acest specific. Însă, iată, Buceșul sparge gheața și aduce bani pentru comunitate, cum nu s-a mai întâmplat până acum.  Valoare estimată totală a celor patru proiecte este de  9.892.011 lei, fără TVA. Această sumă importantă se finanțează prin Programul Național de Dezvoltare Rurală – PNDR.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii