În Regiunea Vest / Banii europeni au creat sute de locuri de...

În Regiunea Vest / Banii europeni au creat sute de locuri de muncă

Timp de citire: 2 minute

Conform datelor furnizate oficial, până în acest moment, prin implementarea proiectelor finanţate în cadrul Programului Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice” (POSCCE), au fost create, în Regiunea Vest, 534 de noi locuri de muncă.

Aceste locuri de muncă sunt rezultatul implementării unui număr de 259 proiecte în Regiunea Vest, proiectele totalizând o valoare a finanţării nerambursabile de aproximativ 51 de milioane de euro. 235 dintre aceste proiecte au fost finalizate iar 24 de proiecte se află încă în etapa de implementare şi au o valoare cumulată a finanţării nerambursabile de aproximativ 16 milioane euro. Termenul de finalizare pentru proiectele aflate încă în etapa de implementare este 31 decembrie 2015.

Organizaţiile din Regiunea Vest care au obţinut finanţare nerambursabilă prin Programului Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice” (POSCCE) – organizaţii neguvernamentale, microîntreprinderi şi întreprinderi mici şi mijlocii – activează în domenii ce vizează fabricarea mobilei, fabricarea încălţămintei, fabricarea hârtiei/ cartonului/ ambalajelor, fabricarea produselor din beton, fabricarea articolelor din plastic, fabricarea maşinilor şi utilajelor, fabricarea ansamblurilor electronice, lucrări de construcţii utilitare/ drumuri/ autostrăzi, lucrări de instalaţii, extracţia pietrei/nisipului/pietrişului sau operaţiuni de mecanică sau în alte sectoare şi domenii eligibile.

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) a facilitat implementarea acestor proiecte în calitatea sa de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice” (OI POSCCE) în Regiunea Vest, calitate pe care o are începând cu data de 11 martie 2013.

Preluarea programului, gestionat anterior la nivel naţional, a fost realizată în două etape. Într-o primă etapă a fost preluată Axa Prioritară 1 „Un sistem de producţie inovativ şi eco-eficient”, domeniile majore de interventie 1.1 „Investiţii productive şi pregătirea pentru concurenţa pe piaţă a întreprinderilor, în special IMM-uri” (Operaţiunile 1.1.1, 1.1.2 şi 1.1.3) şi 1.3 „Dezvoltarea durabilă a antreprenoriatului” (Operaţiunea 1.3.2), iar ulterior, începând cu data de 17 aprilie 2014, ADR Vest a preluat şi Axa Prioritară 3 „Tehnologia Informaţiilor si Comunicaţiilor pentru sectorul privat şi public”, Operaţiunea 3.1.1 „Sprijinirea accesului la broadband şi la serviciile conexe”.

Urmarea acestei preluări a fost creşterea gradului de absorbţie a fondurilor alocate prin program de la 6,77% în luna martie a anului 2013, la 61,70% în luna septembrie a acestui an – după cum precizează Ministerul Fondurilor Europene, instituţie cu rol de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”.

Mihaela PETROŞAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii