Petrila / Liberalii blochează două investiţii care ar fi creat locuri de...

Petrila / Liberalii blochează două investiţii care ar fi creat locuri de muncă

Timp de citire: 4 minute
Două din punctele ordinii de zi de la şedinţa ordinară de Consiliu Local Petrila desfăşurată ieri în sala de şedinţe a casei de cultură din localitate au vizat aprobări de concesionări prin licitaţie publică a unor suprafeţe de teren şi a unui luciu de apă. Ambele proiecte erau motivate precum că unii investitori doresc să desfăşoare pe aceste suprafeţe, în viitorul apropiat, „activităţi de agrement şi pescuit sportiv” sau, în cazul celuilalt proiect, „activităţi de producţie”. Ajungând la vot, ambele proiecte, respectiv proiectul 11 şi proiectul 13 de pe ordinea de zi, n-au trecut, majoritatea simplă nefiind de ajuns conform legii. Mai trebuie spus că toate celelalte 11 proiecte ce s-au aflat pe ordinea de zi au trecut.
Un proiect respins 
Dar să vedem în continuare ce presupunea proiectul 11. El avea ca şi conţinut la articolele 1, 2 şi 3 „aprobarea concesionării prin licitaţie publică a două parcele de teren în suprafaţă de 5.500 mp evidenţiaţi în CF nr. 63.546 Petrila, respectiv 6.938 mp evidenţiaţi în CF 63.547 Petrila şi a luciului de apă în suprafaţă de 8.668 mp evidenţiaţi în CF nr. 62.990 Petrila, situate în extravilanul localităţii Petrila, în vederea desfăşurării de activităţi de agrement şi pescuit sportiv”.
La articolul 4 al acestui proiect se stabilea şi preţul de pornire al licitaţiei: 0,05 lei/ mp/ teren şi luciul de apă.
SC Şerbăneşti Fishing SRL
În expunerea de motive primarul Vasile Jurca motiva faptul că acest proiect vine în urma faptului că există o cerere la primărie pentru aceste parcele de teren şi luciul de apă aferent lor din partea administratorului SC Şerbăneşti Fishing SRL, dl. Sebastian Şerban, pentru amenajarea unui loc de pescuit sportiv-recreativ şi a unei zone de agrement. Din ce am văzut în documentaţia ce însoţea proiectul, vorbim aici de o simplă cerere cu scris de mână, neştampilată şi fără un antet al firmei, nici măcar oraşul nu se ştie, că nu e trecut! Din câte ştim, Asociaţia Pro Pescar Petroşani a obţinut acum câţiva ani – într-adevăr prin încredinţare directă – doar pe zece ani luciul de apă şi zona de lângă lacul de pe Maleia, dar asta după ce administratorul Ion Carvaţchi a venit în consiliul local şi a expus ce doresc cei din asociaţie să facă.
În cazul de faţă va fi licitaţie publică pentru concesionare, deci poate participa oricine nu numai firma Şerbăneşti Fishing SRL, după cum corect a menţionat şi primarul Jurca.
7 voturi contra
Cei şase consilieri liberali şi consilierul independent Oros, mai nou trecut cu ideile şi bagajele în tabăra opoziţiei, au votat împotrivă. Suntem curioşi cât îl va ţine fâţâiala asta de la stânga la dreapta pe Oros. Nu ştim câte locuri de muncă va aduce acest loc amenajat de pescuit, dar cert este faptul că până proiectul nu va trece concesiunea acelor parcele şi a luciului de apă nu va putea intra la licitaţie că n-are cum. Şi astfel sunt blocate de către liberali şi Oros crearea unor locuri de muncă la Petrila.
Investitori italieni blocaţi 
Identică a fost chestiunea de la proiectul 13 cu cea de la proiectul 11. Aici vorbim de un teren de 5.955 mp, pe care, conform spuselor din şedinţă a primarului Jurca, „nişte investitori italieni doresc să ridice o hală de producţie pentru fabricarea unor corpuri de iluminat”.
„Nu este o încredinţare directă, va fi licitaţie publică, deci nu mă acuzaţi pe mine sau pe cei din primărie. A fost o discuţie. Ei doresc să vină să investească, să creeze locuri de muncă, cred că e o treabă bună, nu rea. Dar văd că unii dintre dumneavoastră vă opuneţi investiţiilor pe raza localităţii şi apoi ne acuzaţi pe noi că nu atragem investitori”, s-a zburlit, pe bună dreptate, primarul către cei şase consilieri liberali şi către independentul Oros, după ce la vot proiectul n-a trecut.
Imediat primarul a primit o replică de la consilierul Ioan Temneanu. „Nu e încredinţare directă, va fi licitaţie”, s-a apărat încă o dată primarul.
„Şedinţă” ad-hoc în parcare
După şedinţă primarul şi viceprimarul, împreună cu vreo 5-6 consilieri sociali democraţi din tabăra acestora, dar şi cu „independentul” Oros au ţinut o altă mică „şedinţă” în parcarea din faţa casei de cultură. Subiectul? „Cum să-l convingem pe Oros să ne susţină proiectul, că pierdem investitorii italieni”. Acum nu ştim dacă îl conving pe consilier – faptul că a rămas şi au râs şi au glumit cu toţii preţ de un sfert de ceas denotă că ar fi posibil – dar unul dintre consilieri şi primarul ne-au spus că „îl vom convinge cu siguranţă şi facem o şedinţă extraordinară”. Mai trebuie spus că luni dacă în sală n-ar fi lipsit un consilier PSD tot nu ajungea numărul de voturi pro proiect, ca atare la acest gen de proiecte trebuie şi votul independentului Oros. Iată ce important a ajuns acest consilier pentru luarea unor decizii în consiliu local.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii