De ce, la Vulcan, / Se aude numai despre ajutor social şi...

De ce, la Vulcan, / Se aude numai despre ajutor social şi locuinţe sociale, iar nu şi despre locuri de muncă?

Timp de citire: 2 minute
În fine, imobilul de pe strada Romanilor, nr.1, din Vulcan şi-a găsit un nou stăpân. Fostul cămin de nefamilişti va fi preluat de către primăria vulcăneană după ce comisia pentru procedura de dare în plată va termina ce are de făcut.
Am mai spus
povestea acestei clădiri care, odinioară, era a Trustului de Construcţii. Lăsată în paragină ea a fost cumpărată de către o firma din Braşov. Renovarea ei a început, dar nu s-a încheiat. I s-au montat mansardă, ferestre termopan, multe dintre ele furate, acum, şi i-a fost izolată termic faţada. După care, să tot fie şase ani de atunci, a fost lăsată de izbelişte. Cauza nu se ştie clar. S-ar părea că e vorba de conflictul intervenit între cei doi acţionari ai societăţii comerciale braşovene.
De curând,
la Registratura Primăriei municipiului Vulcan i-a fost dat numărul 33810/ 2016 cererii făcute de domnul Ioan Brătulescu din Braşov. Domnia sa solicită stingerea datoriei fiscale pe care societatea sa o are la primărie prin transferul în proprietatea unităţii administrative vulcănene a imobilului despre care discutăm. Lucru posibil numai dacă, în conformitate cu prevederile alin.(5), articolul 263 din Legea 207/2015 privind Codul de Procedură Fiscală, se numeşte o comisie pentru analizarea şi soluţionarea cererii. Ceea ce s-a şi întâmplat prin punerea în discuţie a proiectului de hotărâre în mod special întocmit pentru asta.
Din comisie fac parte, 
zic aşa, fiindcă proiectul a trecut şi a devenit hotărâre. ec. Luminiţa Leonte, director executiv, jr. Andreea Buţan, consilier juridic, jr. Benyovszki Ianoş, consilier juridic, ing. Mihaela Dan Costoviciu, inspector la Direcţia ADPR, şi ing. Cristian Popa, inspector la Direcţia Tehnică-Investiţii. Gheorghe Ile, în calitate de iniţiator, a explicat pe îndelete ce ar urma să facă această comisie. Doamna consilier local liberal Eugenia Bărbiţă ar fi dorit ca, în componenţa ei, să intre şi doi consilieri locali. Ile i-a răspuns că nu e cazul din moment ce raportul comisiei va fi prezentat consiliului local, cel care va administra clădirea după ce se va încheia amenajarea ei.
Primarul a mai precizat
şi care va fi destinaţia clădirii după ce ea va fi pusă la punct. Ile a zis că acolo vor fi amenajate locuinţe sociale. Or, după cum şi-au dat mai mulţi cu părerea, o compartimentare corespunzătoare a imobilului ar putea fi atractivă pentru investitorii care ar avea de gând sau ar putea fi determinaţi să vină la Vulcan. Nu ar fi o idee bună? De ce, oare, în municipiul acesta se aude numai de locuinţe sociale şi de ajutoare sociale?

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii