La Vulcan / În timp ce de sus trăgea cu grindină, jos,...

La Vulcan / În timp ce de sus trăgea cu grindină, jos, la el în curte, domnul ex-consilier local Simion Spiridon trăgea cu pistolul

Timp de citire: un minut
Oamenii au reacţionat în fel şi chip în răstimpul în care năpasta cu grindină cât oul de găină a dat peste Valea Jiului. Pe unii i-a îngrozit, pe alţii i-a dus cu gândul la sfârşitul lumii, iar pe cei neinspiraţi, ieşiţi fuga afară, ca să pună ceva pe maşini, i-a lăsat cu capul spart.
Mi-a fost dat
să aud că, la Vulcan, a existat o persoană care nu a încercat sentimentul de frică. Ceea ce vă spun acum am aflat chiar de la curajos. Şi nu am fost singurul care a rămas mut de uimire, fiindcă domnul ex-consilier local Spiridon Simion s-a confesat în prezenţa altor patru-cinci persoane.
Ce-a făcut domnia
sa atunci când, din cer, curgeau ouă de gheaţă?  Mai întâi, fiind acasă, pe strada care coboară pe lângă bisericuţa din Coroeşti şi ajunge vizavi de preparaţie, a avut grijă să pună la adăpost câinii, după care a pus mâna pe pistol. A ieşit afară şi a tras câteva focuri în plan vertical, cum se spune la regulament, gândindu-se, probabil, că miniproiectilele vor împrăştia proiectilele de gheaţă de câteva ori mai mari ca nevinovaţii plumbi sloboziţi în sus.
Ar mai fi fost
o soluţie, a fost de părere domnul profesor, după ce varianta cu gloanţele nu-i reuşise. Aceea ca să-i fi dat prin minte cuiva din blocurile din preajmă să tragă clopotul din curtea bisericii. Cum făceau străbunii în vremuri de restrişte. Aşa că, văzându-se în imposibilitatea de a stăvili potopul, fostul consilier local vulcănean a rămas în aşteptare până când Cel de Sus s-a încumetat şi i-a pus capăt. După care şi domnia sa s-a dus, ca să evalueze pagubele suferite de “Cielo” lui. Fiindcă, neştiind ce va fi să fie, îşi lăsase maşina în faţa casei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii