La Vulcan / Reacţia unui consilier local vizavi de o situaţie tratată...

La Vulcan / Reacţia unui consilier local vizavi de o situaţie tratată cu o nepăsarea cronicizată

Timp de citire: 3 minute
Modul în care sunt trataţi, în privinţa termoficării, locatarii din cartierul Brazi al Vulcanului a ajuns la cea mai crasă nesimţire posibilă. Locul I în această privinţă este ocupat de către conducerea SE Paroşeni, urmată de administraţia publică locală vulcăneană.
Nu se mai poate.
Pur şi simplu, la această oră locatarii din acest cartier, încă branşaţi la sistemul centralizat de termoficare, ar fi trebuit să aibă căldură în casă, iar Punctul Termic 23 să geamă sub presiunea agentului termic. Numai că lucrul acesta nu se întâmplă de doi ani şi situaţia a rămas aceeaşi şi după procurarea conductelor noi aduse, ca să le înlocuiască pe cele ajunse ciur pe strada Traian.
Mi-e pur şi simplu lehamite
să tot reiau povestea asta. Înlocuirea conductelor a început acum o lună şi s-a încheiat cu brio în punctul în care se ramifică branşamentele la punctele termice 8 şi 16. Mai departe, ioc! Deşi promisiuni au curs râu. Îndeosebi de la primărie. Deşi nu aceasta este responsabilă pentru executarea lucrării, dar ar fi putut să-i pistoneze pe cei de la Termocentrala Paroşeni. Ieri, am văzut agitaţie pe locul de la care ar fi trebuit reluată lucrarea de înlocuire a conductelor ciuruite. În fine, mi-a zis în gând, a dat Domnul să se reia lucrul! Dar m-am înşelat.
Nu se lucra 
la înlocuirea conductei. Câteva trei femei trăgeau de nu ştiu ce, un domn extrem de tăcut examina în mod savant aburul care ieşea dintr-o groapă, iar câţiva inşi stăteau grămadă în autospeciala parcată lângă excavator. Gânditorul care studia aburul s-a făcut că nu mă aude. Despre ce e pe acolo mi-a spus, în schimb, bărbatul care stătea în dreapta şoferului de pe autospecială. S-a spart conducta care, din ventilul pus pe porţiunea recent schimbată, duce la PT 16. Şi aceea veche de când e lumea.
Aşadar, nici vorbă
să se fi reînceput înlocuirea, pe mai departe, a coloanei de conducte de pe strada Traian până la PT 23. Cu aceeaşi secretomanie în privinţa operaţiunii care i-a adus, acolo, pe cei din echipa de termoficare a termocentralei a fost întâmpinat, cu o zi înainte, şi consilierul local Vasile Holban. Imediat după aceea, omul s-a dus la primarul Ile, ca să-l întrebe care-i treaba. Se face, odată şi odată, schimbarea conductelor sau ce naiba să mai creadă?! Luat prin surprindere, după cum i s-a părut şi lui Holban, primarul a răspuns în doi peri.
Deloc lămurit, 
Vasile Holban şi-a propus să meargă şi la ing. Doru Vişan, directorul termocentralei. „Oare el o şti ce-i aici?”, s-a întrebat copilăreşte consilierul local. I-am tăiat din elan. “Cum să nu ştie, frate, că doar s-a scris la greu în ZVJ pe tema asta! Ştii ce-ţi va răspunde? i-am zis eu. Că nu are destui oameni la secţia de termoficare şi că aceştia sunt solicitaţi acum la avariile care intervin pe magistrală”. Corect, dar întreabă semnatarul acestor rânduri: oare nu se găsesc, în toată uzina Paroşeni, muncitori care să fie detaşaţi temporar la termoficare? Ar fi, fiindcă reparaţiile în termocentrală s-au încheiat, şi sunt destui aceia care, iertată să-mi fie expresia, şi-o ciocnesc în cap!
În ce-l priveşte
pe consilierul local Vasile Holban prima lui reacţie la nepăsarea celor plătiţi, ca să le rezolve problemele locatarilor din Cocoşvar, am înţeles că va putea fi văzută, astăzi, la şedinţa de consiliu local. Dacă şi de data asta îi va durea-n c*r pe stimabilii vizaţi în acest articol, omul are în minte şi alte variante de protest. Despre care veţi auzi neapărat!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii