Vulcan. Gheorghe Ile a răsuflat ușurat la încetarea mandatului de consilier local...

Vulcan. Gheorghe Ile a răsuflat ușurat la încetarea mandatului de consilier local al lui Aurelian Enache “Cafeluţă”

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

La ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local al municipiului Vulcan au apărut două proiecte de hotărâre care, inițial, nu figuraseră pe agenda întâlnirii. 
Una dintre ele
viza modificarea unei hotărâri de consiliu local referitoare la cuantumul în lei al normei de hrană acordate polițiștilor locali, iar cealaltă l-a avut în vedere pe de acum fostul consilier local independent Aurelian Enache. Ales local care a absentat nemotivat, de trei ori la rând, de la întâlnirile ordinare lunare ale aleșilor locali. Cea din august fiind a patra absență nemotivată care i-a fost pusă în “catalog”.
Or, a argumentat
primarul Gheorghe Ile care, bănuiesc, a întocmit cu dragă inimă și cu sufletul ușurat acest proiect de hotărâre, regulamentul prevede că, la trei absențe nemotivate, valea, pa și pu la revedere, din consiliul local. Sau, cum într-un mod funebru se vorbește oficial în astfel de situații, consilierului local în cauză îi încetează mandatul. Pe mine, sincer, chestia asta cu încetatul mă duce cu gândul la ceva cu slujbă cu popi, coroane și jerbe de flori. Dar, mă rog!
Cum procedura încetării
trebuia să fie legală, pesedistul Daniel Duna a cerut, mai întâi, ca proiectul de hotărâre să fie aprobat de membrii comisiei juridice a consiliului local. Prin urmare, componenții acesteia au fost întrebați ce părere au despre asta și niciunul nu a zis “nu”. Apoi, pentru ca încetarea să fie pecetluită și definitivă, proiectul a fost supus votului în plen. Nici în momentul acesta nu a fost consilier care să fi rămas cu vreo mână pe masă sau în altă parte sau cu păreri de rău după Enache. Toți șaptesprezece din sală au fost pentru încetarea mandatului lui Aurelian Enache.
Prin urmare,
de joi, “Mister Coffee” nu mai funcționează ca ales local. I-am zis așa, fiindcă fostul “Cafeluță” de la mina Vulcan e acum în Marea Britanie și lucrează pe lire sterline. Nu cred să-l fi afectat prea mult încetarea asta. Dimpotrivă, sunt convins că, atunci când va veni acasă doldora pe pounds englezești, îi va lua și-i va cinsti cum se cuvine pe foștii săi colegi din consiliu local. Și, la o adică – de ce nu? – chiar și pe primarul Gheorghe Ile. Care, între timp, se va convinge că, deși, cum spune zicala, uneori este mai bine cu rău, în cazul ăsta totuși e mult mai bine fără el. Adică, fără Aurelian Enache. Fostul “Cafeluță”.
Gheorghe OLTEANU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii