La o datorie de 1,7 milioane de lei către SE Paroşeni /...

La o datorie de 1,7 milioane de lei către SE Paroşeni / SC Termoficare Vulcan SA are cel mai redus grad de încasare din Valea Jiului

Timp de citire: 2 minute
Ieri, în jur de ora unu şi ceva după amiază, m-a sunat domnul ing. Doru Vişan, directorul SE Paroşeni. Nu ca să-mi reproşeze pasiunea, după cum dumnealui a numit-o, pentru punctul termic nr.23, ci, pentru ca, în aceeaşi notă, să aduc în faţă şi problema gravă a încasărilor din Vulcan cu care se confruntă termocentrala.
Vulcănenii care beneficiază
de serviciul centralizat de termoficare sunt ultimii din Valea Jiului în ceea pe priveşte plata căldurii care le vine în apartamente. În iarna 2014-2015 gradul de încasare în Vulcan a fost de 4 la sută. În condiţiile în care, în aceeaşi perioadă, Petroşaniul a avut un grad de încasare de 60 la sută, iar Lupeniul de sută la sută.
Din Vulcan,
până în momentul de faţă, singurii bani pe care SE Paroşeni i-a primit sunt cei pe care primăria îi plăteşte ca subvenţie cetăţenilor şi cei pentru energia termică asigurată instituţiilor tutelate de către Primăria şi Consiliul Local Vulcan – şcoli, spital etc. Ba mai mult, a ţinut să facă precizarea domnul Doru Vişan, fiindcă legea îi permite, primarul Gheorghe Ile a plătit în avans pentru mai multe luni. Lucru pentru care primarul merită felicitat.
De la falimentara SC Termoficare Vulcan SA,
SE Paroşeni nu a văzut lescaie din cei aproape 1,7 milioane de lei pe care societatea vulcăneană îi datorează. Restanţele îngrijorătoare pe care populaţia le are la căldură ţin, fără îndoială, şi de simţul civic total inexistent la unii dintre cei care au uitat că, pe lângă subvenţia de la primărie, mai trebuie să scoată şi ei bani din buzunar. Pe de altă parte, după cum  se vede de la Paroşeni, nici falimentarul distribuitor local vulcănean de energie termică nu se omoară cu recuperarea restanţelor de la populaţie. Aici îi dau întru totul dreptate domnului director Doru Vişan.
În fiecare lună,
pe teren, după ce se dau pensiile şi salariile, le vezi pe doamnele şi domnişoarele încasatoare de la Pregoterm şi de la Apă. Asta în timp ce Termoficarea aşteaptă ca omul să vină cu banii la casieria de la sediul său din centrul vechi al oraşului. Or, foarte puţini, datele vorbesc de la sine, sunt cetăţenii care fac acest lucru. Într-o şedinţă de consiliu local, înainte să se dea căldură în Vulcan, primarul Gheorghe Ile aducea în discuţie situaţia dezastruoasă a încasărilor de la populaţie. A vorbit, atunci, despre câteva măsuri pe care, împreună cu SC Termoficare SA, primăria le are în vedere, pentru, să folosesc un eufemism, sensibilizarea datornicilor.
Nu a mai amintit, 
ulterior, dacă s-a materializat ceva din măsurile enumerate atunci. După cum se vede treaba, pare-se că nu. De ieri agentul termic ajunge şi la PT 23. Punct termic de la care se încălzesc sala de sport şi în jur de o sută de apartamente rămase racordate la sistemul centrali­zat de termoficare. Şi în Cocoşvar, pe lângă unii puţini la număr cu plata la zi, sunt încă locatari cu datorii mari la căldură. Pe aceştia ar trebuie să-i deran­jeze mai des cei de la SC Termoficare. Pentru că, dacă-i laşi în treaba lor, mai mult ca sigur că, de bunăvoie, nu vor veni cu banii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii