1,3 milioane pentru Valea Jiului

1,3 milioane pentru Valea Jiului

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

În ședința de luni, 31 august, consilierii județeni au aprobat repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumei de 8.040.000 lei, alocată recent judeţului Hunedoara prin hotărâre de Guvern. Din Valea Jiului, trei primării au fost norocoase și, în total, primesc 1,3 milioane de lei.

Repartizarea celor peste 8 milioane de lei, defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru drumurile judeţene şi comunale, pe unităţi administrativ-teritoriale, s-a făcut în funcție de lungimea și starea tehnică a drumurilor, de către Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara, după consultarea primarilor.

Din cele peste 8 milioane, instituției județene i-au revenit 2.340.000 de lei, pentru drumuri județene, municipiului Vulcan – 800 de mii de lei, iar Deva, Petroșani și Brad au primit câte 300 de mii de lei. De asemenea, prin aceeași hotărâre de CJ, pentru Călan s-au alocat 250 de mii de lei, Petrila a primit 200 de mii, iar Hațegul – 100 de mii de lei.

La capitolul comune hunedorene, Ilia se află pe primul loc, cu cei mai mulți bani repartizați – 500 de mii de lei, după care, cu câte 200 de mii de lei, urmează Crișcior, General Berthelot, Pui, Răchitova, Râu de Mori, Sarmizegetusa și Vălișoara, 160 de mii a primit Vața de Jos, iar Baia de Criș, Beriu, Bretea Română, Buceș, Bulzeștii de Sus, Cerbăl, Cârjiți, Densuș, Lunca Cernii de Jos, Luncoiu de Jos, Sălașu de Sus, Vorța și Zam au primit fiecare câte 100 de mii de lei.

Cea mai mică sumă – 90 de mii de lei -, a fost repartizată comunei Teliucu Inferior.

Mihaela PETROȘAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii