Ieri, / Intervenţie SMURD în Pasul Vâlcan

Ieri, / Intervenţie SMURD în Pasul Vâlcan

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Joi, în jurul orei 12:00, paramedicii echipajului SMURD din Vulcan au acţionat prompt şi cu mult profesionalism, pentru preluarea unui tânăr care s-a accidentat în Pasul Vâlcan. 
Tânărul de 18 ani
se afla aproape de o săptămână la munte. Era acolo cu un grup de prieteni şi toţi s-au bucurat nespus când a început din nou să ningă. Fericiţi, miercuri şi-au scos „boburile” şi s-au dus la derdeluş. Numai că, la un moment dat, buna lor dispoziţie a fost întreruptă de strigătele de ajutor ale unuia dintre ei. Gheorghe T. dăduse cu săniuţa peste o structură de beton ascunsă în zăpadă şi s-a lovit la şoldul drept.
La început,
incidentul părea unul minor. Numai că, la puţin timp, şoldul vătămat a început să se tumefieze şi să doară. Atunci, cei care erau cu el au decis că tânărul trebuie să primească îngrijiri medicale corespunzătoare. Joi dimineaţa a fost alertat numărul de urgenţă „112”, iar echipajul SMURD Vulcan a ajuns urgent la staţia de îmbarcare a telegondolei vulcănene.
A durat cam un sfert de oră
până ce cabina în care se afla tânărul accidentat a ajuns jos. „Aveam timp să urcăm noi şi să-l preluăm direct de acolo”, şi-a dat cu părerea unul dintre paramedici. Numai că, de sus, li se comunicase că tânărul e deja pe instalaţia de transport cu cablu. La ora 11:54 cabina a fost oprită în staţia de îmbarcare, iar băieţii de la SMURD s-u pus imediat pe treabă. Sub privirile membrilor familiei, accidentatul a fost aşezat corespunzător pe scaunul cu rotile şi dus la ambulanţă. Apoi, întins pe targă şi asigurat cu mijloacele din dotarea autospecialei, tânărul a fost transportat la spital.
Intervenţia cu succes de joi
a paramedicilor SMURD vulcăneni nu este surprinzătoare sau ieşită din comun. Este modul exemplar în care aceşti băieţi îşi fac datoria ori de câte ori este necesar. De asta şi-a dat seama şi primarul Gheorghe Ile, care, exact pentru a vedea care-i treaba cu accidentatul, a venit el însuşi la telegondolă. Ca atare, îmi dau cu părerea, nu ar fi rău dacă paramedicii ar mai fi sugestionaţi corespunzător şi la cardul de salarii. Nu că mulţumirile şi cuvintele frumoase nu le-ar plăcea, dar autospeciala lor e cam plină de ele. La scurt timp, a sosit şi un echipaj al Poliţiei din Vulcan, dar acesta a plecat, fiindcă nu era vorba despre ceva suspect.
Gheorghe OLTEANU
Intervenţie SMURD în Pasul Vâlcan – galerie foto

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii