Din Vulcan / Florin Petrişor Vrabie este premiantul săptămânii

Din Vulcan / Florin Petrişor Vrabie este premiantul săptămânii

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

De câţiva ani buni, Florin Vrabie şi caii săi frumoşi sunt o prezenţă inedită în viaţa comunităţii locale din municipiul Vulcan, loc în care Asociaţia „Parco Cavalli” a transformat o arenă sportivă părăsită într-un loc plin de viaţă. Florin a iubit caii de când se ştie. A visat dintotdeauna să aibă o herghelie cu cai frumoşi, şi să-i înveţe pe semenii săi să iubească, la rândul lor, aceste minunate animale, dar şi să practice echitaţia.

Un fericit complex de împrejurări a făcut posibil ca visul lui Florin Vrabie să devină realitate. În urmă cu câţiva ani a investit în achiziţionarea unor cai de rasă. Apoi a înfiinţat o asociaţie, prin intermediul căreia se ocupă nu doar de îngrijirea acestora, ci – aşa cum a văzut şi, mai apoi, a învăţat din experienţa occidentală – de oferirea unor servicii de terapie pentru copiii bolnavi de autism sau Sindrom Down.

Câteva zeci de astfel de copii speciali din toată Valea Jiului vin acum, în mod constant, la baza hipică de la Vulcan pentru a face terapie cu ajutorul cailor. Lor li se adaugă alte câteva sute de copii, în marea lor majoritate, proveniţi din familii nevoiaşe, care găsesc aici oportunitatea unică de a călări sau de a se plimba cu şareta, de a putea ajuta la îngrijirea cailor şi de a se putea bucura de câteva ore pline de farmec alături de prietenii de la „Parco Cavalli”.

Pentru toţi aceşti copii, Florin Vrabie este, rând pe rând, instructor, prieten şi doctor.

„Pentru toate acestea, pentru cele arătate mai sus, pentru dragostea manifestată faţă de oameni, pentru exemplul de umanitate, vă propunem, în cadrul ultimei ediţii din acest an a campaniei Premianţii fără premii să ne întâlnim cu el şi să-i spunem că-i mulţumim pentru ceea ce ne oferă, un exemplu de om. Sâmbătă, 5 decembrie 2015, ora 11.00, domnul Florin Petrişor Vrabie vine să-l cunoaştem. Aveţi ocazia să îl priviţi în ochi, să-i spuneţi o vorbă caldă şi să fiţi parte dintre cei care îi vor mulţumi oficial printr-o diplomă şi un buchet de flori venind în faţa statuii lui Decebal din centrul Devei”, ne-au transmis organizatorii evenimentului.

Mihaela PETROŞAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii