Din Valea Jiului, la Deva / Fabiani Prcsina – premiantul săptămânii

Din Valea Jiului, la Deva / Fabiani Prcsina – premiantul săptămânii

Timp de citire: 2 minute

Sâmbătă, la următoarea ediţie a campaniei „Premianţii fără premii”, va fi onorat de societatea civilă hunedoreană cel mai bun pianist al lumii la categoria lui de vârstă, Fabiani Prcsina, elevul de 12 ani din Valea Jiului care a uimit lumea muzicală cu talentul său.

Fabiani studiază pianul din clasa I, de când mama lui l-a înscris la şcoala de muzică din Petroşani. Acum este în clasa a V-a şi are în palmares mai multe premii la concursuri naţionale şi internaţionale de interpretare. Anul acesta a fost chiar câştigătorul marelui premiu la festivalul de la Nisa. Fabiani spune că-i place foarte mult muzica, simte că se eliberează atunci când atinge clapele pianului, fapt care a făcut-o pe profesoara lui să spună că „Dumnezeu a pus în acest copil tot ce este mai bun şi mai frumos, dotat cu o mare sensibilitate, o sensibilitate ce l-a ajutat să se apropie de muzică şi să facă din pian o mare pasiune”.

Cea care i-a fost întotdeauna alături lui Fabiani – mama sa – a murit anul trecut, în Joia Patimilor, în urma unui accident rutier. La o săptămână după tragedie, băiatul a câştigat locul I şi premiul Uniunii Compozitorilor, la un concurs internaţional de interpretare. Într-un interviu televizat, Fabiani a spus că „Orice premiu aş lua îl dedic mamei, iar toate recitalurile pe care le voi da, tot mamei le voi dedica”.

Fabiani nu şi-a cunoscut niciodată tatăl, iar acum e în grija mătuşii sale.

„Pentru exemplul oferit, pentru întreaga strădanie a unui asemenea copil de excepţie, vă propunem să ne întâlnim cu el şi să-i spunem că-i mulţumim pentru ceea ce ne oferă, un model de suflet. Sâmbătă, 14 noiembrie 2015, la ora 11.00, micuţul Fabiani Prcsina vine să-l cunoaştem. Aveţi ocazia să îl priviţi în ochi, să-i spuneţi o vorbă caldă şi să fiţi parte dintre cei care îi vor mulţumi oficial printr-o diplomă şi un buchet de flori venind în faţa statuii lui Decebal din centrul Devei”, au transmis organizatorii evenimentului.

Mihaela PETROŞAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii