Chiar dacă fără nici o medie de 10 (zece), / Colegiul Național...

Chiar dacă fără nici o medie de 10 (zece), / Colegiul Național „Mihai Eminescu” Petroșani – pe primul loc la promovabilitate la BAC în Hunedoara

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Elevii hunedoreni au obținut anul acesta la BAC doar patru medii de 10 pe linie. O scădere substanțială față de anii anteriori, care trebuie să dea de gândit mai ales dascălilor din așa numitele licee/ colegii de prestigiu hunedorene. În România doar 112 absolvenți de liceu au reușit să obțină media 10 (zece) la Bacalaureat, cu mult sub numărul de anul trecut când se înregistra recordul ultimilor 17 ani: 232 medii de 10! Ceea ce ar trebui să constituie un necesar semnal de alarmă pentru depolitizarea structurilor de conducere ale învățământului românesc și pentru revenirea la o politică salarială motivantă pentru profesori, cărora, culmea culmilor!, un guvern pretins de intelectuali nu le-a mai mărit salariile, conform legislației, și le-a tăiat și tichetele de vacanță. Azi, mâine, premierul Câțu o să declare, cu proverbialul umor negru, că profesorii sunt fericiți, după ce i-a făcut la buzunar. (ZVJ)

 

Cele mai multe medii de 10 au fost înregistrate în Capitală, 21, urmat de județul Botoșani, 7 și de județele Prahova – 6, Bihor – 5. Spre bucuria hunedorenilor, urmează două județe cu 4 medii de zece, Hunedoara fiind între cele două, alături de județul Bacău! Față de ce a fost prin țară, putem spune că Hunedoara noastră se prezintă onorabil la acest capitol.

De exemplu, Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Petroșani este pe primul loc la nivel de județ în ceea ce privește promovabilitatea la examenul de Bacalaureat la liceele din localitățile hunedorene.

Acest fapt i-a atras atenția și primarului din Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi, care a transmis următoarele:

„Chiar dacă anul acesta nu s-a înregistrat nicio medie de 10 la examenul maturității, rezultatele obținute de absolvenții Colegiului Național Mihai Eminescu sunt foarte bune. Cu doar trei elevi care nu au promovat Bacalaureatul, Colegiul Național Mihai Eminescu din Petroșani este pe primul loc la nivelul județean în ceea ce privește promovabilitatea.

Îi felicit pe absolvenți pentru rezultatele obținute după un an școlar greu, atipic, felicit deopotrivă cadrele didactice și părinții acestor tineri minunați. De asemenea, vreau să adresez cele mai sincere felicitări tuturor elevilor din municipiul Petroșani care au susținut examenul de Bacalaureat, părinților acestora, care i-au susținut și i-au încurajat, dar și profesorilor de la toate instituțiile de învățământ liceal de pe raza localității. Mult succes pe mai departe!”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii