Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”

Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”

Timp de citire: un minut
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean şi unităţile sanitare cu paturi din judeţ, celebrează în data de 4 februarie 2017 Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului. 
Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului este un eveniment global, care are loc în fiecare an în data de 4 februarie și unește lumea sub o singură temă pentru a evidenția lupta dusă împotriva cancerului.
Scopul acestei campanii este de a reduce numărul de decese care pot fi prevenite în fiecare an, prin creșterea gradului de conștientizare a cancerul în rândul publicului larg și prin impulsionarea guvernelor spre a lua măsuri suplimentare împotriva bolii.
În prezent, 8,2 milioane de oameni mor în fiecare an din cauza cancerului în întreaga lume, iar, dintre aceştia, 4 milioane mor prematur (cu vârste între 30 şi 69 de ani). Având loc sub sloganul „Noi Putem. Eu Pot”, campania Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului 2017 explorează acțiuni pe care putem să le întreprindem pentru a salva vieţi, pentru a atinge o mai mare echitate în îngrijirea cancerului și pentru a face din lupta împotriva cancerului o prioritate la cele mai înalte niveluri politice. Compartimentul Evaluare și Promovare a Sănătăţii şi Educaţie pentru Sănătate din cadrul DSP Hunedoara organizează acţiuni de informare, educare şi comunicare în data 31 ianuarie 2017, de la ora 12, la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Petroşani.
Conform statisticilor DSP, în județul Hunedoara s-au înregistrat următoarele situații privind cazurile noi de cancer: 1.465 cazuri noi în 2011, cu un vârf în 2014 de 1.738 de cazuri noi, anul 2015 înregistrând 1.539 astfel de cazuri, iar anul 2016 – 1.610 astfel de cazuri. În total, în evidența DSP Hunedoara la sfârșitul anului 2016 erau 9.377 cazuri de cancer rămase în evidență.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii