Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei

Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei

Timp de citire: un minut
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara marchează, în data de 28 iulie 2016, Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei. Evenimentul anual, care are loc în 28 iulie, se concentrează la nivel mondial asupra grupurilor de pacienţi şi persoanelor care trăiesc cu hepatita virală.
Evenimentul este o oportunitate de a sensibiliza şi de a induce o schimbare reală în prevenirea bolilor şi a accesului la testare şi tratament.
La nivel mondial, 400 de milioane de persoane trăiesc cu virusurile hepatitei B şi C şi 1,4 milioane mor anual din cauza acestor infecţii; 95% din oamenii care trăiesc cu hepatite virale nu ştiu că sunt infectaţi; 4.000 de persoane mor în fiecare zi, în timp ce există medicamente salvatoare de vieţi.
Tema campaniei din acest an este: Eliminarea hepatitelor virale. „Să facem din eliminarea hepatitelor virale următoarea noastră mare realizare”.
Campania are ca scop creşterea nivelului de conştientizare a populaţiei în privinţa poverii uriaşe reprezentată de hepatitele virale şi îmbunătăţirea prevenirii bolilor şi a accesului la testare, tratament şi îngrijire. Pentru a accentua tema eliminării, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Hepatitei 2016 va fi lansată NOhep, o mişcare globală de eliminare a hepatitelor virale, care va uni oamenii şi va oferi o platformă prin intermediul căreia aceştia să vorbească, să se implice şi să acţioneze, pentru a fi siguri că angajamentele globale vor fi îndeplinite şi hepatitele virale vor fi eliminate până în anul 2030.
În judeţul Hunedoara, cazurile noi de hepatită cronică au evoluat de la 1.165 în anul 2011, la 1.375 în 2015.
Acţiunea de celebrare a Zilei Mondiale de Luptă împotriva Hepatitei se va organiza în data de 28 iulie 2016, de la ora 13:00 la sediul DSP din Deva, în sala de festivităţi, unde va avea loc o prezentare a campaniei şi se vor distribui materiale pentru informare-educare-comunicare, iar în data de 29 iulie 2016, de la ora 10 până la ora 11, în cortul amplasat la sediul DSP (zona pietonală), unde se vor distribui materiale cu caracter informativ–educativ.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii