Sindicatul „Noroc Bun” / „Singura soluţie a administraţiei CEH şi a Ministerului...

Sindicatul „Noroc Bun” / „Singura soluţie a administraţiei CEH şi a Ministerului Energiei este doar insolvenţa, şi apoi falimentul”

Timp de citire: 2 minute
Sindicatul “Noroc Bun” , organizaţie afiliata la Sindicatul Naţional Petrom Energie, îşi exprimă pe această cale îngrijorarea faţă de situaţia CEH, dar mai ales faţă de  situaţia angajaţilor acestei societăţi comerciale.
Tribunalul Hunedoara a hotărât în data de 23 iunie 2016 reintrarea în insolvenţă a CEH- SA. Sindicatul “Noroc Bun” nu va face niciun fel de comentariu asupra acestei hotărâri judecătoreşti. Practic, intrarea în insolvenţă deschide calea către un faliment răsunător care va afecta miile de angajaţi ai CEH, dar şi economia judeţului Hunedoara. Celor care încă mai cred că insolvenţa ar reprezenta o soluţie, le solicităm să-şi amintească de Oltchim, de Călan, de tot ce a însemnat industrie în Hunedoara şi România. Fără nicio excepţie, angajaţii au ajuns şomeri, iar totul a fost vândut la fier vechi. Să ne amintim cel mai apropiat caz: RAAN de la Drobeta Turnu Severin, singurul producător de apa grea din Europa de Est, este în faliment, iar angajaţii sunt în şomaj. În insolvenţă angajaţii nu contează, contează doar creditorii şi cum îşi vor recupera ei banii. Drepturile angajaţilor sunt tăiate, iar angajatul se află la discreţia creditorilor.
Sindicatul „Noroc Bun” mai crede în şansa apelului la Curtea de Apel Alba Iulia. Doar dacă vom obţine o decizie în favoarea noastră putem avea şansa unei reorganizări a CEH şi a mineritului, care să însemne protecţie socială pentru angajaţi (ca în cazul SNÎMVJ) şi siguranţa locurilor de muncă şi a zăcământului.
Sindicatul “Noroc Bun” va merge până la capăt. Menirea noastră de sindicalişti nu ne permite să acceptăm ca angajaţii CEH să nu mai beneficieze de drepturile istorice obţinute de înaintaşii noştri, dar nici nu putem accepta ca angajaţii CEH să fie aruncaţi în stradă fără nicio protecţie socială.
Faţă de alte sindicate, trebuie spus că Sindicatul „Noroc Bun” nu are înţelegere cu nimeni. Amintim că în insolvenţă sunt firme, grupări, oameni care câştigă. Cu siguranţă, aceştia îşi doresc intrarea în insolvenţă.
Administraţia CEH şi Ministerul Energiei au tratat până acum problema CEH cu indiferenţă. Declaraţiile prin care se transmite faptul că anumite mine rămân şi altele se închid nu au niciun fundament juridic. În insolvenţă orice modificare a structurii actuale a CEH este imposibilă. Singura soluţie a administraţiei CEH şi a Ministerului Energiei este doar insolvenţa, şi apoi falimentul. Adică: nicio soluţie. Vom lupta până la capăt, chiar dacă am rămas puţini care încă mai credem în şansa noastră şi în demnitate.
Departamentul de comunicare 
Sindicatul „Noroc Bun”

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii