Senatorul Resmeriță anunță o vizită ministerială, vineri, în Valea Jiului

Senatorul Resmeriță anunță o vizită ministerială, vineri, în Valea Jiului

Timp de citire: 2 minute

O delegație ministerială formată din ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu, Natalia-Elena Intotero, ministul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse, dar și reprezentanți din teritoriu, ajung vineri în Valea Jiului. Oficialii vor să vadă perimetrul minier, dar vor purta discuții și la Sindicatul Muntele.

Modificările aduse legii pensiilor ridică multe temeri în rândul pensionarilor din minerit, dar și tuturor locuitorilor din Valea Jiului, care se gândesc ca nu cumva “legile Resmeriță” să nu se mai aplice. Pentru a clarifica situația, vineri vin în Vale doi miniștri.

“Va fi o delegație mai mare începând de joi seară. Ce pot să vă spun sută la sută, și vă și invit pe această cale, este că vineri, începând cu ora 9, va fi o întâlnire a doamnei ministru Bucur-Oprescu și a doamnei Intotero, sigur voi fi și eu acolo, cu cei de la Sindicatul Muntele. Dumnealor vor să vadă perimetrul minier, nu știu dacă vor să și intre în subteran. Important pentru mine este să rezolvăm problemele oamenilor și, în momentul de față, cea mai mare dorință a lor este ca legile pe care eu le-am facut, pachetul legislativ de pensii, să rămână în picioare. Fiecare zice legea Resmeriță la ceea ce are el nevoie, dar sunt de fapt 4 legi foarte importante: Legea 221, care a recalculat pensile minerilor din 1990 până în 2010, Legea 135 – pe care ies toți în momentul de față cu acel coeficient împărțit la 20, și ies cu pensii bune, a-3-a lege este cea care a micșorat stagiul de cotizare la 15 ani pentru cei care lucrează la exploatările miniere pe închidere și acum, sunt sigur că ați observat, Complexul Energetic este tot pe închidere. Deci nu numai cei care munceau la Lonea și Lupeni pot sa beneficieze de lege, ci și cei de la Vulcan și Livezeni, pentru că din păcate tot Complexul este pe închidere și atunci fiecare angajat poate să beneficieze de legea mea. Și, de asemenea, este o lege foarte importantă, ultima pe care am reușit să o scot, prin care toată lumea care lucrează în Valea Jiului poate să iasă cu 2 ani de zile mai devreme la pensie fără să fie penalizată. Și dumneavoastră, și eu, profesorii și brutarii, chelnerii și taximetriști, absolut toată lumea, deci pachetul acesta legislativ îi cuprinde pe absolut toți cei care sunt în câmpul muncii. Și eu cred că este foarte important să îi convingem pe toți, la nivel de București, că trebuie păstrate aceste chestiuni” a spus Cristian Resmeriță, senator PSD de Valea Jiului.

Ultima vizită ministerială în Valea Jiului a fost în urmă cu aproximativ două săptămâni, atunci când actualul ministru al Energiei, Sebastian Burduja, dar și fostul ministru Virgil Popescu, au fost prezenți la o serie de evenimente aniversare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii