Cu toate tălpile politice, / Senatorul Resmeriță e optimist în privința Legii...

Cu toate tălpile politice, / Senatorul Resmeriță e optimist în privința Legii „sporului de Valea Jiului”

Timp de citire: 4 minute

Senatorul social-democrat Cristian Resmeriță tocmai n-a apucat să se bucure prea multe zile de faptul că proiectul de lege inițiat, ce prevede reintroducerea „sporului de Valea Jiului pentru medici, profesori și lucrători în cadrul asistenței sociale”, a primit aviz favorabil din partea Comisiei Juridice, că la o zi după aceea cei din cadrul Comisiei pentru Învățământ au dat cu „bota-n baltă” și au dat aviz negativ. Practic, niște domni și doamne profesori la bază, cei mai mulți dintre ei, din Camera Deputaților, aflați în respectiva comisie, le-au refuzat un drept unor colegi din Valea Jiului, o zonă cu destule probleme sociale și monoindustrială deocamdată, de unde nu de puține ori familii de profesori pleacă spre zone mai interesante ale țării, nefiind nici măcar motivați financiar față de colegi de-ai lor din școli din țară care au cu totul alte și alte posibilități. Interesante sunt căile politicii, nu-i așa?

 

Conferința senatorului Resmeriță

Ca atare, joi, 29 octombrie, senatorul PSD Cristian Resmeriță a organizat la Petroșani o conferință de presă, unde s-a arătat foarte dezamăgit de votul celor din această comisie. Cu toate acestea, senatorul a rămas optimist, considerând că proiectul de lege va trece la votul final din Camera Deputaților, avizele comisiilor de specialitate fiind consultative.

„(…) Vreau să vă spun că în urmă cu două zile am primit cu bucurie vestea că avem încă un aviz favorabil de la o comisie, mai exact era vorba de comisia juridică din Camera Deputaților. Am și comunicat atunci acest lucru peste tot și mulțumesc colegilor juriști pentru faptul că au dat acel aviz favorabil. Numai că, ieri după-amiază, spre seară, am constatat cu tristețe că Partidul Național Liberal dorește să se opună acestei inițiative legislative, prin care doresc să reintroduc sporul de Valea Jiului pentru cei care lucrează în Educație, Sănătate și Protecția Copilului și Protecția Vârstnicilor.

Partidul Național Liberal, prin anumiți parlamentari pe care îi are în momentul de față, se opune acestei inițiative legislative. Comisia pentru Învățământ, Științe, Tineret și Sport a avizat și ea această inițiativă legislativă a mea, vă prezint acest aviz la toată lumea. Avizul Comisiei de Învățământ este NEGATIV! M-a surprins foarte mult acest lucru, vă spun sincer, eu am lucrat șapte ani și jumătate în această Comisie pentru Învățământ, în primele două mandate de parlamentar, când am fost deputat, și știu că noi atunci în comisie nu făceam politică, toate lucrurile care erau bune pentru Educație, erau avizate favorabil. În momentul de față Comisia pentru Învățământ a Camerei Deputaților nu dorește ca profesorii, pentru că ei reprezintă în primul rând profesorii, să beneficieze de acei bani, de până la 20%, ce reprezintă un spor suplimentar pentru că lucrează în Valea Jiului, deci acești oameni să aibă salarii mai mari și, culmea, legătura care se face cu PNL ar fi președintele acestei comisii, care este domnul deputat Sorin Cîmpeanu. Poate că numele lui nu vă spune mult, însă vreau să vă spun un lucru, dânsul este deputat PNL în momentul de față și se află în lista PNL pentru București de la viitoarele alegeri parlamentare, pe care v-o prezint. Dacă la Camera Deputaților este deschisă lista de domnul Ludovic Orban, Primul-ministru și președintele PNL, la Senat, primul pe listă de la PNL este domnul Câțu, ministrul de Finanțe care știm că se opune acestei inițiative legislative a mea, iar pe a doua poziție îl  întâlnim, pe cine credeți, pe acest domn Sorin Cîmpeanu. Ba mai mult decât atât, vă prezint și o fotografie din momentul în care PNL depune listele pentru Camera Deputaților și Senat la București, în care apare și domnul Sorin Câmpeanu – pe care l-am încercuit cu roșu în fotografia pe care v-o prezint.

Fără nici un fel de patimă politică și neținând cont că ne aflăm într-o perioadă preelectorală, este clar că urmează alegeri și nimic nu mai poate să le oprească – poate doar un număr foarte mare de infectări, spun că din punctul meu de vedere cred că este un lucru total greșit pe care cei din PNL, prin reprezentanții lor, îl au (…)”, a declarat senatorul de Valea Jiului.

 

Votul în plen va fi hotărâtor

După care senatorul Cristian Resmeriță a continuat, susținând că acest vot negativ nu-l oprește și că nu înțelege nici acum de ce în comisie s-a votat negativ: „Eu vă spun că o să merg înainte, o să obțin și restul avizelor la acest proiect. O să duc proiectul la Raport și apoi sper să-l duc și la votul final, unde o să obținem un vot favorabil în majoritate, pentru ca această inițiativă legislativă să devină lege. Asta cu toată opoziția pe care PNL o face, o opoziție pe care PNL a cam făcut-o constant în acești patru ani de mandat. Nu spun că au votat totdeauna contra, am reușit de vreo câteva ori să-i conving, dar au votat și contra de multe ori și de cele mai multe ori n-am înțeles de ce. Cum nu i-am înțeles nici pe cei de la USR, care au votat permanent contra tuturor inițiativelor legislative ale mele. Nu știu de ce, că am discutat și cu domnul Barna și cu ei, dar ei, mereu-mereu au votat contra sau, după ce am discutat cu ei, s-au abținut (dar știm că abținerea este tot un vot contra)”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

 &nbsp DISCLAIMER
 &nbsp Atentie! Postati pe propria raspundere!
 &nbsp Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii