Şedinţă de îndată a consiliului local. Scurtă şi fără năbădăi…

Şedinţă de îndată a consiliului local. Scurtă şi fără năbădăi…

Timp de citire: 3 minute
La convocarea primarului Tiberiu Iacob-Ridzi, ieri în sala de şedinţe a Primăriei municipiului Petroşani, de la orele 15:00 s-a derulat o şedinţă de îndată a consiliului local, având pe ordinea de zi cinci puncte. Cum n-au fost probleme şi discuţii pe tema proiectelor iniţiate de primar, într-un sfert de oră şedinţa a fost finalizată. Toate proiectele au trecut cu unanimitate de voturi.
Străzile Radu Şapcă, Împăratul Traian şi Griviţa Roşie vor fi şi ele modernizate
La punctul 1 a fost aprobat de către consilieri rectificarea Bugetului Împrumuturilor Interne al municipiului Petroşani pe anul în curs.
Cititorii ZVJ cunosc faptul că prin Hotărârea de Consiliu Local nr. 15/2015 a fost aprobată contractarea unei finanţări rambursabile în vederea realizării unor obiective de interes local în sumă de 60 mii lei. Comisia de Autorizare a Împrumuturilor Locale a avizat favorabil, prin Decizia nr. 4619 din 26 octombrie anul trecut suma de 4.000 mii lei, pentru modernizarea străzilor Împăratul Traian, Egalităţii, Radu Şapcă, Micul Klein şi Griviţa Roşie. Se ştie că până la ora la care vorbim sunt finalizate două străzi: Egalităţii şi Micul Klein. A apărut însă o problemă de ordin tehnic. Toată documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii a fost întocmită pentru toate străzile care fac parte din obiectivul de investiţii „Modernizare străzi în municipiul Petroşani”. Ceea ce înseamnă că „există posibilitatea să apară modificări semnificative la întocmirea proiectului tehnic”, după cum a motivat primarul Tiberiu Iacob-Ridzi: „Aceste modificări pot conduce la nerealizarea lucrărilor în forma propusă, întrucât un contract de lucrări care nu are soluţia tehnică bine definită este greu de realizat sau, uneori, chiar imposibil (…). În aceste condiţii propunem atribuirea separată a contractului de servicii, care să conţină: întocmirea proiectului tehnic, a detaliilor de execuţie, a documentaţiei pentru obţinerea autorizaţiei de construire precum şi a asistenţei tehnice din partea proiectantului pe parcursul execuţiei lucrărilor”.
Ca atare, a fost introdusă o Anexă, nr.  1.2 cu Lista de cheltuieli de investiţii şi achiziţii de bunuri din Bugetul Împrumuturilor Interne pe anul 2016 cu suma de 124 mii lei şi s-a modificat Anexa nr. 1.1 – Lista obiecti­velor de investiţii – Lucrări noi din Bugetul Împrumuturilor Interne, prin diminuarea ei cu suma de 124 mii lei.
Zilele Municipiului Petroşani vor avea loc în intervalul 25-28 august
Dacă la punctul doi am avut o rectificare de buget, la punctul 3 de pe ordinea de zi a existat un proiect prin care s-a aprobat ca şi dată de sfăşurare a Zilelor Municipiului Petroşani perioada 25-28 august, schimbându-se data aprobată anterior, perioada 19-21 august. Este cea de-a treia schimbare, pentru că, după cum ştiţi, iniţial primăria a dorit ca şi dată de desfăşurare a acestui eveniment patru zile din intervalul 1-15 august. Ţinându-se cont că e perioadă de post (dar ca să nu cădem în ipocrizia religioasă a unor politicieni de 2 bani, postul nu constituie o problemă, mai ales atunci când e vorba de date istorice – n.r.) şi am zice noi şi o perioadă intensă de concedii, fapt pentru care mulţi cetăţeni nu ar fi putut participa la acţiunile propuse de municipalitate, s-a schimbat data. Acum s-a stabilit şi pare bătut în cuie! Doar o altă şedinţă de îndată ar putea schimba din nou data, sperăm să nu mai fie cazul.
Gratis la telescaunul din Parâng de Sfântă Măria Mare
Proiectul nr. 4 a vizat aprobarea sumei de 10.000 lei în vederea organizării „Nedeii Troiţei” din Parâng, care se desfăşoară în fiecare an de Sfântă Măria Mare. Consilierii au aprobat în unanimitate proiectul. Proiectul nr. 5 a fost legat de acesta şi a venit la iniţiativa tuturor celor 19 consilieri! Care au cerut prin proiect un lucru am zice de bun simţ: scutirea de la plata biletelor pentru transportul cu telescaunul la troiţa din Parâng cu ocazia nedeii din 15 august şi retur. Fireşte că iniţiatorii şi-au votat cu toţii proiectul… Ar fi fost chiar culmea să fie altfel…
Corneliu BRAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii