În şedinţa extraordinară de ieri a Consiliului Local Vulcan A fost oblojit...

În şedinţa extraordinară de ieri a Consiliului Local Vulcan A fost oblojit dosarul Clubului Sportiv Municipal „Mihai Viteazu”

Timp de citire: 2 minute
Un consilier local vulcănean a catalogat ca ridicole motivele pentru care dosarul de înfiinţare a Clubului Sportiv Municipal „Mihai Viteazu” din Vulcan a fost dat la întors de către Ministerul Tineretului şi Sportului.
Cel care a reacţionat
în acest fel este pesedistul Ioan Dorel Şchiopu. El a argumentat cu DEX-ul inutilitatea modi­ficărilor, dar, în final, dacă legea o cere, a admis îndreptarea aşa ziselor erori. Greşelile care s-ar fi strecurat în filele dosarului trimis la Bucureşti ţin de denumirea secţiilor sportive: „schi biatlon” în loc de „schi”, „karate” în loc de „karate modern”, „tenis” în loc de „tenis de câmp”, „sport columbofil” în loc de „columbofil” şi „ecvestră” în loc de „echitaţie”.
Discuţii au fost
în ceea ce priveşte desemnarea membrilor consiliului de admi­nistraţie al clubului sportiv care se află în durerile facerii. Proiectul de hotărâre a venit gata completat la funcţia de preşedinte şi cu numele a doi membri. Preşedintele agreat de primarul Gheorghe Ile este Duna Gheorghe Daniel, iar ca membri el i-a preferat pe Feszner Ştefan Florin şi pe Popa Cristian. Propunerea pentru ceilalţi doi membri aleşi din rândul consilierilor locali a făcut-o preşedintele de şedinţă Pompiliu Barbu. Acesta a rostit numele lui Vasile Pop şi al lui Costel Petrică Dragu, care au fost trecuţi pe buletinul de vot. La numărarea voturilor, Duna Gheorghe Daniel a întrunit  16 voturi pentru şi unul împotrivă (fac precizarea că, la şedinţa extraordinară de ieri, au fost prezenţi 17 consilieri locali), Popa Cristian a luat 17 voturi pentru, Feszner Ştefan a fost preferat de 12 consilieri locali şi refuzat de cinci, consilierul local Costel Dragu a întrunit majoritatea, iar Vasile Pop, al doilea consilier local, a avut 13 voturi pentru şi 4 împotrivă.
Conducerea aprobată
în această şedinţă extraor­di­nară este valabilă şase luni. Până la expirarea acestei perioade de timp se va organiza concurs pentru funcţia de preşedinte. Concursul, conform precizărilor doamnei Rodica Peter, secretarul Primăriei Vulcan, se va organiza în condiţiile legii. Doamna consilier Angela Stoica s-a arătat mirată că, din consiliul acesta, nu face parte nicio persoană care să aibă, într-adevăr, legături cu sportul. Ile i-a răspuns că, deşi le-a cerut asta unor profesori de sport, a fost refuzat cu politeţe. La votarea proiectului, socialistul Ion Tilea a fost împotrivă, iar doamnele Angela Stoica şi Carmen Sîrbu s-au abţinut. Prima, fiindcă nu a fost lămurită pe deplin de către primar dacă a fost clarifi­cată definitiv situaţia de la muribundul CS Vulcan în care Daniel Duna a avut funcţia de vicepreşedinte, iar a doua în chestiunea modului în care, pe viitor, va fi organizat concursul de ocupare a funcţiei de conducere din viitorul club sportiv.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii