Primim la redacție „Părerologul” cu 9.386 euro/ lună, ostil pensionarilor gr. I/...

Primim la redacție „Părerologul” cu 9.386 euro/ lună, ostil pensionarilor gr. I/ condiții speciale de muncă

Timp de citire: 3 minute

Declarația sa de avere, care se întinde pe mai mult de șapte pagini, arată a unui om multilateral dezvoltat. Membru prin academii fantomă, conducător de doctorate, cu o avere fabuloasă, șapte terenuri, trei case și un apartament, aspirator de venituri imense de la stat, liderul sindicalist din educație Anton Hadăr, că despre el este vorba, potrivit ultimei sale declarații de avere din 25.05.2022, a câștigat în 2022 peste jumătate milion de lei, adică 9386 euro pe lună, mai mult de trei ori și ceva decât președintele României.

Rămâne un secret numărul de ore a unei zile în raport cu munca prestată pentru veniturile impresionante pe care le obține Hadăr, fără a mai pune la socoteală și orele petrecute zilnic în platourile de televiziune (câteodată îl mai ia somnul) unde își dă cu părerea despre salarii, pensii sau despre orice temă abordată.

Cu un venit de 9386 euro/lună, sindicalistul Hadăr susține că VPR nu afectează pensiile celor din grupa I/ condiții grele de muncă, deși realitatea arată clar că pensiile acestei grupe se vor micșora prin folosirea unui stagiu de cotizare de 25 mult mai mare față de cel  legal folosit de 15,17,20. Un fel de a demonstra că albul este negru, aducând argument zăpada.

„Specialist” în pensii și nu numai, acesta explică că nici-o pensie nu va scădea, invocând amăgitoarea, înșelătoarea chiar cinică prevedere unde se arată situația în care în urma recalculării rezultă o pensie mai mică decât cea în plată, se menține pensia în plată.

Sigur că după o lungă perioadă de stagnare, înghețare, de ne-majorare (timp în care se pierd bani) se vor majora și aceste pensii, dar cu un punctaj mediu diminuat, amputat, corespunzător folosirii stagiului de cotizare de 25 în loc de 15,17,20, aspect despre care cunoscătorul în toate, de această dată, evită să-și de cu părerea.

Amintesc faptul că aceste stagii de cotizare mai mici de 25, fie și cel de 17, sunt folosite pentru stabilirea punctajului mediu anual, obținut legal în baza contribuțiilor de asigurări sociale, element determinant în calculul pensiilor, care nu poate fi eliminat și nici diminuat (chiar dacă se încearcă acest lucru) fiind un drept de proprietate, un bun patrimonial în sensul art. 1 din Protocolul nr. 1 al Convenției pentru Apărarea Drepturilor Omului și a Libertăților Fundamentale, ratificată de Statul Român prin Legea nr. 30/1994.

Oare „părerologul” cu 9386 euro/lună, după câteva ore de dat la lopată în fundul minei…(lopata este o chestie cu care se lucrează în minerit) ar mai avea puterea să spună: „n-ai cum să pui numitorul 17” ???

https://www.facebook.com/10000193…/videos/454496969894190/

https://www.facebook.com/sori…/videos/3027029147371711/

 

PS: Din platourile unor televiziuni nu lipsește la discuții pe tema pensiilor „specialistul” Dumitru Leonte (prins bine între pensie și salariul de la Stat) și el ostil pensionarilor grupelor de muncă, susținând faptul, prin explicații lipsite de logică și completate de gesturi ale mâinilor ca și cum ar dirija o orchestră simfonică, în permanență, că inechitățile din sistemul de pensii sunt generate de legea „doi, doi, unu”.

Este de înțeles atitudinea ostilă a incoerentului Dumitru Leonte față de pensionarii grupelor de muncă pentru că, nesuportând condițiile din minerit, a dat bir cu fugiții, consecința fiind de a nu beneficia la calculul pensiei de folosirea stagiului de cotizare 20, dar nu înțeleg pe Hadăr Anton care, ori de câte ori are ocazia, își arată vădit ostilitatea față de pensionarii grupelor de muncă. (https://youtu.be/a0DqWc_8wKM)

Scris de… Petre LUNGOCI,

Pensionar

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

 &nbsp DISCLAIMER
 &nbsp Atentie! Postati pe propria raspundere!
 &nbsp Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii