Premieră mondială / Avram Iancu a anunţat noua provocare: Va parcurge Dunărea...

Premieră mondială / Avram Iancu a anunţat noua provocare: Va parcurge Dunărea înot

Timp de citire: 2 minute

Inspirat de romanul lui Jules Verne, „Pilotul de pe Dunăre”, Avram Iancu a decis să parcurgă Dunărea înot.

Aşa cum v-am informat, start în forţă pentru sportivul Avram Iancu şi AS Bike & Run Petroşani. Weekend-ul trecut, Crina Buzgan şi Avram Iancu de la Bike & Run Petroşani au participat la prima competiţie de alergare montană a anului, la Cluj (Făget Winter Race). Crina Buzgan a obţinut cel mai bun rezultat al sportivilor din Vale, ocupând locul 3 atât la categoria de vârstă, cât şi în clasamentul general, OPEN. Avram Iancu s-a clasat pe locul 3 la categoria sa de vârstă.

Acum Avram Iancu este în plină pregătire pentru noua lui provocare “irezistibilă” cum îi place să-i spună, parcurgerea înot a întregului curs al Dunării, de la izvoare la revărsare, de la Pădurea Neagră la Marea Neagră, de la Donauschinden la Portul Sulina, 2860 de km, fără costum de neopren. Şi-a propus să facă acest lucru, în perioada 17 iunie 2017-20 august 2017. O medie de 50 de kilometri şi câte 10 ore de înot, zilnic, este “meniul“ ce-l va servi temerarul bibliotecar petroşenean. Detalii despre antrenamentele lui şi evoluţia pregătirilor le puteţi afla de pe pagina de Facebook a înotătorului facebook/avramiancu/ sau pe site-ul iancuavram.ro.

40 de temerari vin să-l întâlnească pe Iancu

Avram Iancu devine un personaj din ce în ce mai iubit. Acest lucru este confirmat de dorinţa Asociaţiei Veteranmont din Craiova, preşedinte Ion Brânzan, care se va deplasa la Petroşani, împreună cu alţi 40 de temerari ai munţilor din toată ţara, pentru a se întâlni cu Avram Iancu şi a împărtăşi experienţe.

Acest lucru va avea loc vineri, începând cu ora 16:30 până la ora 18:30, în Sala de Marmură a Primăriei Petroşani, unde Avram Iancu va face un scurt remember al experienţei din Canalul Mânecii, dar, mai ales, va prezenta pe larg, noua sa aventură.

“În calitate de bibliotecar, mergând pe urmele personajului din romanul PILOTUL DE PE DUNĂRE, într-un mod mult mai greu, doresc să atrag atenţia asupra lecturii cărţilor care, iată, pot schimba vieţi, pot scrie şi rescrie poveşti care se pot transforma, la rândul lor romane. Îmi doresc ca generaţia tânără să descopere plăcerea lecturării acestui roman, care pe mine m-a inspirat, tocmai în timpul celor 60 de zile de înot. În timpul lecturării, această generaţie va avea posibilitatea, ca în paralel, să urmărească deplasarea mea live, prin utilizarea tehnologiei moderne, a GPS-ului, a gadget-urilor specifice vârstei lor. Astfel, s-ar face o simbioză nemaiîntâlnită între clasic şi modern, între aventura imaginară a romanului şi cea reală, între suportul îngălbenit al hârtiei şi display-ului modern al telefoanelor mobile. Mândria noastră naţională: o izvorî Dunărea din Germania, o străbate ea 10 ţări şi 4 capitale, însă nu trebuie să uităm un lucru. Peste 1000 de km din totalul celor 2860 se află pe teritoriul ROMÂNIEI. Să nu uităm că la noi se varsă Dunărea, printr-o Deltă UNICĂ în lume. Eu sunt mândru de asta! Tu nu? Să redescoperim frumuseţile patriei noastre şi să le facem de cunoscut LUMII ÎNTREGI. Să reamintim faptul că trebuie ca toate ţările riverane Dunării să păstreze curat acest ecosistem fascinant al Deltei. Aşadar, la data şi ora indicate, sunt bineveniţi toţi cei interesaţi, precum şi reprezentanţii presei”, a declarat Avram Iancu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii