„Maraton acvatic pe Dunăre”. Prima zi Avram Iancu, „Hemo Treat” şi „Dunărea...

„Maraton acvatic pe Dunăre”. Prima zi Avram Iancu, „Hemo Treat” şi „Dunărea albastră”

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

Vineri, 19 iunie, atmosferă caldă în sala de protocol a Hotelului „Vega” din Galaţi. Provocarea primită de Avram Iancu, aceea de a înota 42 de kilometri pe Dunăre, fără costum de neopren, un act de mare curaj inclusiv pentru înotătorii gălăţeni sau brăileni obişnuiţi cu bătrânul fluviu, a fost cea care a făcut ca interesul televiziunilor locale din Galaţi şi celor centrale să fie unul sporit.
Dată fiind importanţa pentru Valea Jiului a acestui „Maraton acvatic pe Dunăre”, cotidianul nostru a avut un reporter pe Dunăre: Corneliu Bran. (ZVJ)

Împreună cu reprezentanţii firmei gălăţene „Global Treat”, firma care a organizat toată această acţiune, „Maraton acvatic pe Dunăre – Gropeni-Brăila-Galaţi – 42 de kilometri”, practic un antrenament oficial înainte de încercarea de trecere a Canalului Mânecii din luna august, Avram Iancu a răspuns la întrebările ziariştilor.
Un alt moment important oferit celor din Vale, în afară de răspunsurile legate de cursa propriu-zisă şi de tentativa de trecere a Canalului Mînecii, a fost acela când Iancu a făcut referire la Valea Jiului şi Petroşani, descriind zona noastră ca fiind „cea mai frumoasă zonă muntoasă din România”, totodată invitând televiziunile să „vină să vadă şi ce îi frumos pe la noi, că sunt destule locuri de vizitat şi de oferit iubitorilor de natură şi drumeţii”. Iancu a mai vorbit despre ambiţia de a reuşi „dincolo de limite”, precum sloganul firmei gălăţene care a dezvoltat de un an un medicament 100% românesc, devenit actualmente un brand tot mai cunoscut, inclusiv în SUA, un unguent care tratează eficient problemele de hemoroizi în 97% din cazuri, denumit „Hemo Treat”.
„(…) Eu sunt convins că voi traversa înot Canalul Mânecii, aşa cum sunt convins că Hemo Treat va traversa ţări şi continente aducând alinare celor bolnavi. Duminică vă invit să petrecem împreună cel mai dur antrenament al meu înainte de marea provocare. Doresc să împing limitele cât mai mult la extrem. Îi invit pe toţi românii, din toate sferele de activitate, să încerce să îşi afle acele limite şi să şi le depăşească, fireşte, cu o voinţă de fier. De la acest percept pornesc şi eu în maratonul acvatic de duminică de pe Dunăre, dar, mai ales în traversarea din august”, am reţinut din cele spuse de Avram Iancu.

Avram Iancu ca unguentul „Hemo Treat”
„Probabil vă întrebaţi ce este Hemo Treat şi de unde şi până unde asocierea între Iancu şi acest unguent. Este foarte simplu. Avem numeroase valori comune care ne fac să fim unici şi performeri în domeniile noastre de activitate. La fel ca şi Avram Iancu, care este unicul român ce se încumetă la această provocare, Hemo Treat este unicul unguent care evită operaţia chirurgicală de hemoroizi, un produs 100% românesc în plină ascensiune. La fel ca şi Avram, care are încredere în forţele proprii că poate să depăşească această provocare, firma noastră are încredere în acest produs românesc patentat la nivel internaţional, fabricat în România la Galaţi (…)”, a declarat în conferinţa de presă Robert Zisu, reprezentantul produsului Hemo Treat în SUA şi cel care din toamna trecută se ocupă în România de dezvoltarea acestui nou brand românesc.

Prima gură de… Dunăre
După conferinţa de presă, pe pontonul din faţa Hotelului „Vega”, jurnaliştii şi Iancu s-au îmbarcat într-una din ambarcaţiunile firmei organizatoare. Apoi sportivul a sărit în Dunăre, dorind să ia pentru prima dată un contact cu Dunărea, în vederea acomodării pentru cursa de duminică. Liniştită, bătrâna Dunăre l-a primit pe înotătorul petro­şenean cu pasiune şi căldură, la propriu şi la figurat, Dunărea fiind vineri după-amiaza calmă, fără valuri mari şi cu o apă a cărei temperatură depăşea cu puţin 20 de grade. O temperatură mai mare decât aşteptările sportivului, care ar fi ideală dacă s-ar menţine şi duminică (prognoza este însă nefavorabilă, duminică anunţându-se şi ploi).
„M-am simţit bine în Dunăre. E prima oară când înot în Dunăre, dar parcă aş fi a suta oară. Nu mi-e frică de cursa de duminică. Sunt convins că voi parcurge cei 42 de kilometri şi vom sărbători împreună la finalul cursei. Mi-a plăcut Dunărea. Are valuri, curenţi, tot ce trebuie, astfel că această cursă va fi un bun antrenament pentru mine. De altfel, valurile, mici, dar imprevizibile, m-au făcut să iau o înghiţitură de apă la prima întâlnire cu bătrânul fluviu. Mulţumesc conducerii Global Treat şi celor care se ocupă de brandul farmaceutic Hemo Treat pentru faptul că pot face acest antrenament, în vederea traversării înot a Canalului Mânecii fără costum de neopren”, a declarat sportivul la ieşirea din apă.

Corneliu BRAN

Maraton acvatic pe Dunăre – galerie foto

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii