Pregătiri intense pentru deschiderea sezonului de iarnă în Straja

Pregătiri intense pentru deschiderea sezonului de iarnă în Straja

Timp de citire: 4 minute

În „regina stațiunilor hunedorene”, Straja-Lupeni din Munții Vâlcan au început pregătirile pentru tot ceea ce înseamnă pârtii. 12 pârtii de schi dotate, fiecare, cu instalație de transport pe cablu.

 

Instalațiile pe cablu, pârtiile și tunurile de zăpadă – puterea absolută a celei mai populare stațiuni din județ

 

După curățarea pârtiilor, în vară, efectuată de către voluntari și iubitori ai muntelui, alături de angajați ai unor pensiuni și firme, dar și ai primăriei, acum, în apropierea sezonului rece, a început verificarea tuturor instalațiilor pe cablu. Mai mult, cum în ultimele seri la Straja temperaturile nocturne au scăzut bine de tot spre zero grade, ba chiar sub această valoare uneori, și un schiat pe pârtie de calitate presupune și multă zăpadă, bine bătătorită, a început din timp și pregătirea tunurilor de zăpadă artificială.

Pe lângă tunurile de zăpadă folosite anul trecut, aflăm că în Straja a mai fost montat încă unul, într-o zonă aflată între Pârtia Constantinescu și Pârtia Mutu. Reamintim faptul că Stațiunea Straja are cel mai mare domeniu schiabil din țară în acest moment, de aproximativ 26 de kilometri, din care 20 de kilometri sunt acoperiți iarna într-o mare măsură de această zăpadă artificială de care vorbim. Dacă vremea va permite și anul acesta, ca în ultimii ani, la Straja în județul Hunedoara se va putea schia din nou pentru prima dată în România (!), administratorii acestor pârtii întreținându-le și amenajându-le cu ajutorul utilajelor moderne de amenajat și bătătorit zăpada și a ratrack-urilor, creând astfel an de an cele mai bune condiții de schi, inclusiv seara, când multe din aceste pârtii au și nocturna funcțională până spre ore mai târzii, astfel încât schiorii să se poată bucura nu de puține ori și de 12 ore de schi pe zi, pe pârtii de bună calitate!

„10 lănci au ajuns în Straja, am început montarea lor și sperăm să începem curând producția zăpezii artificiale. Nu mai este multă vreme!”, au transmis cei de la Complexul „Montana” din Straja.

 

Emil Părău e ferm convins că nu mai e mult și sezonul de schi va începe!

 

De asemenea, Emil Părău, administratorul firmei COMEXIM R Lupeni ne-a spus că speră ca și această iarnă să fie una bogată în ninsori, astfel încât zăpada artificială produsă și zăpada naturală căzută să asigure și anul acesta cele mai bune pârtii din țară pe cel mai mare domeniu schiabil din România.

„Straja este deja o stațiune iubită de foarte mulți turiști din țară și chiar și din străinătate. Muncim mult cu toții pentru a avea această stațiune la un nivel cât mai sus din toate punctele de vedere, cu prețuri accesibile pentru toate buzunarele, iar lucrurile nu se opresc aici, pentru că pentru viitor avem în vedere noi proiecte și investiții, atât noi, cei din mediul privat, cât și primăria. Numai așa se pot obține rezultate când toată lumea trage, cum se zice, la o singură căruță, sau sanie în cazul nostru, că tot vorbim de sporturile de iarnă. Straja va fi pregătită și anul acesta la deschiderea sezonului și nu mai e mult până atunci, firește și dacă ne ajută Dumnezeu cu vremea”, ne-a spus luni seară lupeneanul Emil Părău.

 

Primarul Lupeniului e mulțumit de cum s-a lucrat și investit până acum în Straja și are în vedere noi investiții pentru stațiune

 

Nu în ultimul rând, primarul Lupeniului, Lucian Resmeriță, crede că „orașul de sus” al Lupeniului va fi plin și de această dată de sărbătorile din decembrie, mult așteptate de tot românul, dar și în ianuarie când elevii vor avea vacanță, așa cum a fost tot timpul în ultimii ani.

„Investițiile făcute de noi și de către cei din mediul privat, într-o armonie perfectă a ceea ce înseamnă colaborarea deplină între mediul public și mediul privat, au făcut ca Straja să devină una dintre cele mai căutate stațiuni de iarnă din țară. Iar, noi, cei din Lupeni ne mândrim cu asta și promitem că lucrurile nu se vor opri aici! Ca și Lupeniul și Stațiunea Straja se află în plin proces de dezvoltare, inclusiv pentru ceea ce înseamnă și turismul de vară. Cu toții, cei din administrația locală, precum și administratorii de cabane și de pârtii, vom pune la bătaie alte și alte proiecte care să aducă stațiunea din vestul Văii Jiului la cel mai ridicat nivel, astfel încât turiștii și localnicii să se simtă confortabil și să dorească să revină cu plăcere în Straja ori de câte ori vor avea ocazia și vor simți nevoia de aer curat, mișcare și relaxare”, ne-a transmis marți primarul Lucian Resmeriță.

Una peste alta și ca o concluzie, Straja vă așteaptă cu brațele deschise și sezonul de iarnă 2022-2023, care va debuta nu peste multă vreme, pasionații de munte, schi, zăpadă, sanie, mișcare, sport în aer liber și peisaje găsind în stațiunea de deasupra Lupeniului cele mai bune condiții. Iar cine nu crede, să urce și să vadă măcar o dată și cu siguranță vor reveni în această pitorească stațiune din Munții Vâlcan, Valea Jiului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii