Din ciclul „mă deghizez, deci exist”… / Pregătiri intense pentru trecerea de...

Din ciclul „mă deghizez, deci exist”… / Pregătiri intense pentru trecerea de la „Pacient închipuit” la „Iepuraș la săracii de la sat și de la oraș”

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Cică încurajată de succesul (vorba vine…) înregistrat cu deghizarea sa în suferind așteptând să-i vină rândul la pastilă la spitalul județean, brigada de propagandă roșie  lucrează la o nouă punere în scenă, avându-l în rolul principal, printre alții, pe același pacient închipuit: Laurențiu.

 

Producția se va numi „Iepuraș la săracii de la sat de la oraș”. Prin mijloace doar de propagandă știute și care țin de magia sărbătorilor pascale, cel mai votat hunedorean, mai ieri „pacient-închipuit”, se va multiplica în mii și zeci de mii de urecheați chiar în dimineața zilei de Paști, când săracii, la fel ca bogătanii din PNL-PSD-UDMR, așteaptă darurile iepurașului. Nu „la fel” ca bogații, săracii intră în posesia lor.

Indicația e că, indiferent de cele văzute în căminele hunedorenilor sărăciți la blană de guvernul PNL-PSD-UDMR Ciucă, „iepurașul” să raporteze că hunedorenii se bucură de viață cu gura până la urechi. Chiar dacă pentru mulți dintre ei, din cauza inflației galopante ca la hipodromul Ploiești, ciocnirea ouălor a devenit o amintire, aceasta întâmplându-se doar accidental, la orele nopții, și atunci din stringente motive biologice.

O altă indicație pe care nu doar iepurașul Laurențiu, ci și ceilalți colegi de alianță politică contra naturii, trebuie să o pună în practică ar fi imortalizarea bucuriei hunedorenilor la aflarea veștii că Ciucă și ai lui miluiesc (sau mituiesc?!) poporul cu, țineți-vă bine, … 25 de euro pe lună! Socotiți în lei, aceștia fac 125. Mare bucurie pe pensionarul care are pensia de 500 de lei, că de acum încolo poștărița îi va decarta 625 lei. Cu siguranță, va reuși să facă față valului de scumpiri halucinante (ba, poate, să mai pună și deoparte, pentru ziua cea neagră…). Cum? Mâncând din când în când și încălzindu-se la soare…

Pe de altă parte, băieții care s-au îmbogățit din politică își freacă mâinile de mulțumire: distanța dintre ei și săracii care îi votează din 4 în… 5 ani s-a mărit semnificativ. Bogătanii politicii hunedorene știu cel mai bine cum să capaciteze voturile unui electorat cu mațele ghiorăind a foame. Un electorat care a uitat să protesteze. Un electorat care pupă mâna pentru 25 de euro pe lună…

E drept că guvernanții PNL-PSD-UDMR aruncă cu acești bani în popor la două luni, nu lunar… De ce? Ca să pară mai mulți. Că orice s-ar zice, 50 de euro la două luni sunt mai mulți decât 25 de euro/ lună. Nu?!(ZVJ)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii