Pentru debutul sezonului de iarnă / Bilanţul intervenţiilor salvamontiştilor

Pentru debutul sezonului de iarnă / Bilanţul intervenţiilor salvamontiştilor

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

În perioada 18 decembrie 2015 – 10 ianuarie 2016, corespunzătoare vacanţei şcolare de iarnă şi a sărbătorilor sfârşitului de an, în cele 24 de judeţe cu zonă turistică montană din România, serviciile publice Salvamont au asigurat asistenţa de salvare montană cu un număr de 240–600 de salvamontişti, zilnic, în zonele montane cu afluenţă turistică mare, pe pârtiile de practicare a sporturilor de iarnă, pe traseele turistice alpine şi în punctele medicale şi de intervenţie ale posturilor şi bazelor Salvamont.
În această perioadă salvamontiştii au fost solicitaţi să intervină în peste 1.164 de acţiuni de salvare şi de acordare a primului ajutor medical, dintre acestea  881  pe pârtiile de practicare a sporturilor de iarnă, restul acţiunilor înregistrându-se în zona alpină.  Dintre acestea, 302 de cazuri au fost predate serviciilor SMURD sau de Ambulanţă, pentru transport către unităţile medicale specializate, iar pentru un caz a fost solicitat transportul cu elicopterul SMURD.
Este cel mai mare număr de intervenţii Salvamont înregistrat pentru această perioadă de referinţă, cu aproape 30% mai mare decât anul trecut, anali­za realizată de salvatorii montani pentru această situaţie identificând ca factori negativi de influenţă gradul mare de afluire şi încărcare turistică către zonele în care au existat condiţii de practicare a sporturilor de iarnă  şi stratul foarte mic al zăpezii de pe pârtii.
Până la finalul sezonului de iarnă serviciile Salvamont vor asigura cu efective sporite de salvatori montani, în special în zonele de practicare a acestor sporturi, fiind preconizat un număr mare de turişti ce vor încerca să profite la maxim de zăpada anunţată că va cădea în perioada următoare.
Echipele Salvamont pot fi alertate prin sistemul unic de urgenţă 112,  iar absolut orice informaţii despre zona montană se pot obţine prin intermediul Dispeceratului Naţional Salvamont (0372126668  sau 0SALVAMONT) sau de pe aplicaţia SALVAMONT pentru telefoanele mobile.
Consiliul Naţional al Serviciilor Publice Salvamont din România

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii