Poate ne răspunde cineva: De ce nu vrea să vorbească cu „Ziarul...

Poate ne răspunde cineva: De ce nu vrea să vorbească cu „Ziarul Văii Jiului” numitul Marian Popescu, angajat pe bani buni (banii petroşenenilor) la Primăria Petroşani?

Timp de citire: 3 minute
Anul 2016 n-a adus nici el finalizarea grădiniţei de la „I.G. Duca”. Dacă la începutul anului trecut existau ceva speranţe ca această investiţie să fie finalizată până la finalul verii trecute, astfel încât din toamnă să poată începe cursurile şi aici, s-a dovedit că guvernul tehnocrat a avut „alte priorităţi”, aşa cum şi cel dinaintea acestuia le-a avut, că nu ştim cum naiba se face, dar Valea Jiului a fost lăsată la coadă de guvernele Ponta şi Cioloş. 
Săptămâna trecută am discutat cu Tiberiu Iacob-Ridzi, primarul Petroşaniului, despre acest subiect.
Discuţia a fost foarte scurtă. „Nu ştim încă nimic, să vedem bugetul naţional, să vedem direcţiile de lucru ale noului guvern şi abia după aceea vom şti ce urmează şi cu cine să reluăm negocierile dacă va mai fi cazul. Din câte ştiu, trebuie să intre pe finanţare, se va face o nouă licitaţie, trebuie cumva să terminăm şi acest obiectiv, iar Petroşaniul are nevoie de această grădiniţă. Mai multe date puteţi afla de la domnul Marian Popescu”, ne-a spus cu amabilitate domnul primar.
Am căutat să stăm de vorbă şi cu administratorul public pomenit de domnul primar Iacob-Ridzi. Pe care l-am sunat de două-trei-patru-cinci ori. Nu ne-a răspuns. Ba de vreo două ori ne-a respins apelul. A şasea oară ne-a răspuns, şi, pe un ton iritat şi ridicat, ne-a spus că dacă nu ne răspunde e ocupat şi să nu-l mai deranjăm, după care a închis. L-am sunat din nou, a răspuns, şi i-am spus că am vorbit cu primarul şi acesta ne-a spus să luăm legătura cu… Popescu! „Domnule, nu am timp, nu pot vorbi, ce nu înţelegi?”… Şi, pac, telefonul.
A doua zi, l-am sunat din nou. La fel de iritat, Popescu a răspuns din prima, dar ne-a spus cu subiect şi predicat că în momentul în care nu răspunde are treabă şi „poate zice primarul sau oricine, că eu nu sunt obligat să vorbesc dacă am treabă”… Fireşte că după ce a ridicat tonul din nou pe măsură ce vorbea şi după ce a dat accente de „stăpânul inelelor” din primărie, un mod superior de a ne preda lecţia „nu deranjaţi funcţionarul că are treabă”, n-am mai rezistat nici noi şi i-am spus şi noi vreo două-trei, pe un ton ridicat, dar politicos, fără injurii sau altceva. Şi, după aceea, iar pac cu telefonul! Că doar cum ne permitem noi, nişte pârliţi de gazetari să-l luăm la rost pe el, ditamai administratorul public…
Ca atare, dumneavoastră, cititori din Petroşani interesaţi direct de informaţii ce ţin de această grădiniţă sunteţi momentan văduviţi de ele deoarece în primărie există un funcţionar, plătit de dumneavoastră, de noi toţi, care dă cu flit presei şi care nu e prima oară când dă dovadă de nepoliteţe şi bădărănie. Şi nu neapărat nouă, celor de la ZVJ, că se ştie că în trecut Popescu a mai avut răbufniri şi ieşiri din astea şi cu alţii. Inclusiv au existat şi cazuri când cetăţenii s-au plâns de modul cum sunt trataţi uneori de acest om. Îl rugăm pe primarul Petroşaniului să nu se supere, dar se pare că pe Marian Popescu îl cam doare-n cot de ceea ce spune primarul, care, repetăm, ne-a rugat să cerem alte amănunte legate de acest subiect de la acest reprezentant al primăriei. Observăm fără să vrem că, exact ca şi la Petrila acum câţiva ani, şi la primăria din Petroşani au început se pare să cânte pe gard mai mulţi cocoşi. Atunci, fostul primar al Petrilei ne-a dat dreptate, dar după vreo două luni şi după ce s-a supărat iniţial pe noi pentru cele scrise…. Dar ne oprim deocamdată aici…

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii