Petroşani, / Bazinul “Iancu Avram-Marius”

Petroşani, / Bazinul “Iancu Avram-Marius”

Timp de citire: un minut

Miercuri, 7 februarie, de la ora 10:00, Bazinul de înot din Petroșani va fi „botezat” cu numele unui român de elită, sportivul Iancu Avram-Marius.

Dezvelirea plăcii cu noua denumire a bazinului se va face în prezența autorităților locale și a invitaților sportivului.
După ceremonie va avea loc o conferință de presă, în cadrul căreia sportivul își va anunța programul pentru prima parte a anului 2018.
Avram Iancu este primul om din lume care a parcurs înot Dunărea, de la izvoare până la vărsare, 2860 km, fără costum de protecție, primul român care a traversat înot Canalul Mânecii, sub steagul României, şi primul român nominalizat pentru titlul de Omul Anului la înotul în ape deschise, la nivel mondial.
Alina PIPAN

Un gest de normalitate
Avram Iancu este angajatul Primăriei Petroșani la Biblioteca Municipală. Să sperăm că primarul Tiberiu Iacob-Ridzi va anunța cu acest prilej și transferul lui Avram Iancu de la Biblioteca Municipală la Bazinul de înot (aflat tot în subordinea primăriei), care îi va purta numele. Ar fi un gest de normalitate absolută. Curaj, domnule primar Tiberiu Iacob-Ridzi! Curaj! Vom reveni.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii