Petroşani. Înainte de plecarea spre Anglia, în tentativa sa de a trece Canalul...

Petroşani. Înainte de plecarea spre Anglia, în tentativa sa de a trece Canalul Mânecii, Avram Iancu, “omul de fier” din Vale, a organizat o conferinţă de presă

Timp de citire: 3 minute

Marţi, înainte de plecarea spre Anglia, unde în august va porni într-o nouă tentativă de a trece Canalul Mânecii fără costum de neopren, devenind astfel primul român care străbate înot distanţa dintre Anglia şi Franţa şi care ar intra în mod oficial în analele Channel Swimming Association, petroşeneanul Avram Iancu (foto, stânga), bibliotecar de meserie, a susţinut o conferinţă de presă.

Alături de Iancu s-a aflat şi patronul celei mai mari fabrici de gheaţă din România, firma ICE WORLD Bucureşti, domnul Adrian Popescu, sponsorul oficial al acţiunii. Care ne-a mărturisit că, în timpul liber, cochetează cu înotul, acest sport fiind una dintre pasiunile sale.

Tombola a adus în prim-plan o norocoasă din Lugoj. Iancu a dat ultimele detalii înainte de plecarea în Anglia, legate de cursă şi de timpul rămas până atunci, după care a răspuns întrebărilor jurnaliştilor. În cea de-a doua parte a fost legată de tombola pe care Iancu a promis încă din ianuarie că o va organiza. Mai exact, toţi cei care i-au donat anumite sume de bani în vederea susţinerii trecerii Canalului Mânecii, au şansa de a fi în ambarcaţiunea care va traversa alături de înotător distanţa dintre Anglia şi Franţa, petroşeneanul suportând toate cheltuielile aferente (transport cu autocarul, masă şi cazare pentru câteva zile înainte de trecere). Fericitul câştigător este o persoană de sex feminin, tocmai din Lugoj, care urmează să comunice în zilele următoare dacă va putea ajunge la Dover sau nu. Dacă răspunsul va fi „nu”, atunci următorii pe listă vor fi doi domni, din Timişoara şi din Petroşani (aceştia fiind „rezervele” extrase).

Ar fi primul român care trece oficial Canalul Mânecii fără costum de neopren! Avram Iancu se află într-o dispoziţie bună şi susţine că e mult mai bine antrenat decât anul trecut. Cei 41 de kilometri parcurşi anul trecut în prima cursă pe Canalul Mânecii, plus cei 44 de kilometri parcurşi de curând pe Dunăre, îi dau speranţe mari de reuşită.

„Fără sponsorul principal, ICE WORLD, ar fi fost imposibilă această acţiune. Îi mulţumesc încă o dată domnului Adrian Popescu. Anul acesta lucrurile au decurs mult mai bine, chiar am baza materială minim necesară pentru atingerea acestei performanţe. Mi-am dorit un ceas care să monitorizeze întreaga mea activitate, atât la antrenamente, dar mai ales atunci când voi fi pe Canalul Mânecii. Şi, iată că îl am pe mâna mea, tot datorită acestui om care este lângă mine şi firmei ICE WORLD. Acest ceas m-a ajutat până acum foarte mult, am putut să urmăresc parametrii la antrenament, inclusiv la antrenamentul de pe Dunăre, putând să corectez ceea ce era de corectat. Pentru aceasta sunt foarte mulţumit. Cu siguranţă sunt mult mai rapid decât anul trecut şi ar trebui să merg mult mai drept, astfel încât să nu mai deviez foarte mult şi să depun mai mult efort. Ţin să-l felicit şi pe Andrei Roşu pentru performanţa care a făcut-o pentru România, fiind primul român care trece canalul cu costum de neopren, într-un concurs puternic de ultratriatlon. Ceea ce fac eu este total diferit, este vorba de o trecere oficială a Canalului Mânecii, fără costum de neopren. Un lucru care e foarte important pentru mine este faptul că nu contează dacă voi fi primul, al şaselea sau al şaptelea care trece, important e să trec, doar să treci înot canalul e o super performanţă”, a declarat Avram Iancu.

„Avram Iancu e om, nu un simplu cub de gheaţă!”. Sponsorul Adrian Popescu a fost destul de reţinut în declaraţii: „L-am cunoscut pe domnul Avram acum circa trei luni, mi se părea incredibil proiectul dânsului, mai ales că sunt şi eu înotător, dar amator în bazin şi la temperaturi ale apei nu atât de scăzute cum sunt cele din Canalul Mânecii. Gândindu-mă la cât de ambiţios e proiectul domnului Iancu, parcă a fost o provocare şi pentru mine, o încercare de a vedea visul dumnealui împlinit. Performanţa de a înota 41 de kilometri în apele reci ale Canalului Mânecii este o provocare şi acum aştept din suflet, ca şi dumnealui, ca anul acesta să depăşească această distanţă dacă va fi cazul, trecând cu bine canalul şi obţinând o performanţă unică pentru înotul românesc”.

Întrebat dacă a găsit un slogan şi pentru Iancu, aşa cum a găsit pentru fabrica de gheaţă, domnul Popescu a stat puţin şi s-a gândit, preţ de câteva secunde, după care a zis: Da! Avram Iancu e om, nu un simplu cub de gheaţă!”. Baftă, Iancule, să ridici Tricolorul Românesc pe pământ francez după traversare!

Corneliu BRAN

Conferinţă de presă Iancu Avram

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii