Pentru că școala lor este în reparații, / Elevii de la „I.G.Duca”...

Pentru că școala lor este în reparații, / Elevii de la „I.G.Duca” – mutați la „Leonida”

Timp de citire: 2 minute

Se fac reparații capitale la Școala Gimnazială „I.G. Duca” din Petroșani, iar lucrările de amploare impun relocarea din toamnă a elevilor. Ei vor începe anul școlar la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”, acolo unde se vor desfășura orele, până ce școala lor îi va putea primi în siguranță. Măsura revoltă părinții, dar altă soluție nu există spune primarul. Liceeni vor face cursuri după masa, iar cei de la gimnaziu dimineața. Revolta părinților nu este justificată, nu are absolut nici un temei. Ei ar trebui să aprecieze efortul administrației locale, chiar să-l aplaude. Câți părinți nu ar vrea ca odraslele lor să învețe în școli, dacă nu noi, atunci modernizate.

Școala Gimnazială „I.G. Duca” din Petroșani, sediul vechi cum este cunoscut de toată lumea, se va transforma într-unul nou, și asta pentru că întreaga clădire a intrat într-un proces de reabilitare. Școala, construită în anul 1935, avea nevoie de modernizare. Pentru asta s-au accesat bani din PNRR, peste 1,6 milioane de euro. Întreaga clădire va fi anvelopată, se va realiza o reabilitare termică a sistemului de încălzire și apă caldă, vor avea loc ample lucrări de modernizarea instalațiilor de iluminat și chiar se vor monta sisteme alternative de producere a energiei. Mare parte din aceste lucrări au început deja, dar, pentru că ele nu se pot desfășura cu copiii la școală, din toamnă cei mici vor fi relocați pentru câteva luni.

„Copiii de la I.G.Duca sediul vechi vor fi mutați la Dimitrie Leonida. Tot de dimineață vor face cursurile, sper eu din septembrie și până în noiembrie doar, până vom finaliza lucrările la sediul vechi”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani. Care continuă modernizarea școlilor din municipiu.

Măsura de relocare îi nemulțumește pe unii părinți care în online – locul unde se aduna toate frustrările – și-au exprimat indignarea. Măsura este una cât se poate de bună, întrucât colegiul se află în centru, nu este la marginea Petroșaniului. Și, dacă ar fi cu adevărat să nemulțumească pe cineva, nu părinții elevilor de școală ar trebui să fie nemulțumiți, ci părinții celor de la colegiu, că le strică programul.

„N-am găsit o cale de mijloc pentru că sunt lucrări de construcții de amploare, iar structura școlii e de așa natură, încât nu avem 3-4 ieșiri care să poată fi folosite, astfel încât să izolăm pe tronsoane clădirea”, a mai adăugat primarul.

Astfel, anul școlar 2024-2025 va începe cu modificări majore pentru multe elevi din Petroșani. Cei de gimnaziu vor fi relocați la liceu și vor face cursurile de dimineață, iar liceeni vor fi și ei afectați de aceste modificări. Cursurile lor se vor muta în a doua parte a zilei, astfel încât să nu se suprapună cu copiii.

Dacă lucrările se vor desfășura conform graficului stabilit, din noiembrie elevii de școală vor reveni în clasele lor. Într-o școală care va arăta adevărat a școală.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii